19/8 – mot Berlin och Polen

Resan började klockan 04, i Kungsbacka, dvs Berth och Kate startade klockan 03.30 från Fiskebäck och körde till Kungsbacka för att där hoppa in i Hans och Agnetas bil.

DATUM

Fre 19/8

Lör 20/8

Sön 21/8

Mån 22/8

Tis 23/8

Ons 24/8

Tor 25/8

Fre 26/8

Lör 27/8

Sön 28/8

Mån 29/8

Tis 30/8

Ons 31/8

Tor 1/9

Fre 2/9

Lör 3/9

Sön 4/9

Mån 5/9

Tis 6/9

 

Ferry from Gedser

Agneta körde oss så vi var i Gedser 45 minuter före utsatt tid. Scandlines körde oss till Rostock för 1823 kr (enkel tur flex).

On The Ferry

På färjan åt vi goda mackor med kaffe till och hann koppla av i ca 2 timmar.

Arriving Rostock

Klockan 11 var vi framme Rostock. Berth tog över ratten och vi åkte vidare österut genom ett regnigt Tyskland.

Simple ”fika”

Dax för enkel stå-fika vid en mack. Klockan hade nått 12.30.

Berlin

Vi var framme i södra Berlin kl 14.30. Regnet hade upphört och det var 23 grader. Bilen vi skulle hyra hette VW California Beach. Det fanns många bilar på parkeringen och det var många personer som skulle hyra. De gick igenom bilen noga och visade oss befintliga dokumenterade bucklor och repor, men vi tog kort ändå. Agneta och Kate kände av oerhörda “vill ha” behov. Det skulle bli kul att testa denna bil, roadsurfer.com

Leaving berlin for Poland

Resan gick vidare österut i två bilar. Tidvis var det köer på autobahn och bär vi närmade oss gränsen vid Frankfurt Oder så var det kö för gränsen. Vi gjorde ett kort stopp strax innan och mackan smakade förvånansvärt gott. Toaletten hade ganska mycket mer att önska.

Poland

När vi kommit en bit in i Polen lämnade vi motorvägen och körde på mindre vägar på landsbygden. När Agneta tyckte vägarna var dåliga kunde Kate berätta att det var precis så vägarna ser ut i norra Sverige

Swiebodzin

Tänk dig att du är i Brasilien, och ser Kristusstatyn på klippan, dit ska vi nu

Statue of christ

I november 2010 stod den 33 m (+3 m hög krona) höga Kristusstatyn klar i en liten by, Świebodzin, strax innanför gränsen Tyskland.

Dinner at the hotel in Wolsztyn

Strax innan 20 var vi incheckade på hotellet. Agneta som kunde polska fick beställa. Ölen var STOR och wienerschnitzeln var stor, vitkålssallad bredvid supergod. Vi blev mätta. Kanske skulle vi passa på att äta den berömda äppelpajen också? Berth och Kate beställde en paj att dela på och kaffe . Agneta ville bara ha glass, hon visste ju hur stor och mättande pajen var. När hon såg servitören komma gapskrattade hon, hmm jag beställde lite fel. Det blev en portion var.

Hotel room and area around

Fyra övermätta turister lämnade restaurangen med god padda-feeling

Night walk in Wolsztyn

Vi gick en promenad genom staden, förbi den fina skolan och frisören som alltid har öppet (klockan hade passerat 22)

Where Agneta grew up

Agneta visade var hon hade bott som barn, var hon lekt och vilka affärer som var favoriter

Park by the sea

Blommor och fina blomsteruppsättningar fanns det överallt. I Göteborg går pengarna till annat 🙁

River

Vandringen gick förbi en av de små sjöarna tillbaka till hotellet. Kanske hade maten hunnit smälta lite. Sängen hägrade och sömnen infann sig snabbt.

Lite info: