Landet

Vi har en sommarstuga som ligger vid sjön Färgen i närheten av Alingsås. Den köpte morfar Harry tillsammans med sin fru Hildur hösten 1967. Harrys dotter Elsie löste ut sina syskon och köpte sommarstugan 1996 tillsammans med sina tre barn.
Och så är läget just nu.

När vi då tog över stugan var det massor av saker som vi länge önskat förändra och sakta men säkert har dessa förändringar ägt rum. Det lilla köket med dess utrymmestagande tvättskrubb var det första som skulle förändras. Vi rev väggar, flyttade diskbänken och skapade stora öppna ytor, med plats för många kockar på en gång.

Avloppet som runnit ut i en stenkista ersattes av en trekammarbrunn och riktig avloppstank för den kommande toaletten. Att sedan bygga om morfars gamla sovrum till ett riktigt badrum med dusch var som en dröm. Tänk att slippa sitta på en frusen dassholk i juletid!

Det blev dock mindre och mindre av morfars fina odlingar och mindre av alla träd som ville skugga trädgården. Sten är väl inte hamnkapten för inte, så det blev en längre brygga med plats för flera båtar.

Vi är många i familjen och det fyller på underifrån (åldersmässigt), så sängplatserna räckte inte till. Nästa dröm gick i uppfyllelse hösten 2001 då vi byggde en Friggebod med litet loft och inte långt därefter vinterbonade vi förrådet så det blev ett rumt till Krister. Nu får vi plats allihop på en gång.

Elsie har fått en av sina drömmar uppfyllda, en ny fin husvagn som går att åka med på semester. Då den inte är på resa är det deras sovrum på landet. Sommaren 2010 försvann de kalla sommarkällarna på altanen, för den fick värmande fönster i skjutbar smak.

Det finns alltid att göra, renovera och skapa nytt. Men man kan ju bara ligga på bryggan och läsa en bok, ta ett dopp när det blir för varmt eller varva nytta med nöje.