Köket

KÖKET 2012, började bli slitet redan för ett par år sedan men andra renoveringsobjekt kom emellan. Men nu var det dax och det med vånda, bo utan kök i flera veckor? Samtidigt längtade vi efter att ha lådor som inte öppnade sig av sig själv, golv som knarrade och var vågigt mm.

Före renoveringen såg det ut så här.

Det tog en vecka att plocka ur sakerna ur skåp och lådor. Men fredagen den 8 mars så började vi riva ut på riktigt.

Storarummet fick bli vårt nya kök och allt-i-allo. Usch vad stökigt och vilket letande för att hitta sockret, oboyen, saltet…

Först ut med alla skåp och sedan rev vi ut parkettgolvet som var integrerat med spånskivorna.

Det kändes skönt att få golv igen, och rätt skänt att få bort de gamla döda råttresterna ;^)

Lördagen den 9 mars fick vi verkligen hjälp och vi kom långt. Det blev en byggarverkstad med 4 “anställda” byggare som satte ihop i stort sett alla skåp.

Ibland hade de riktigt roligt och ibland undrade de om det inte räckte med högskole-utbildning för att få ihop skåpen.

Berth visade grabbarna hur man sätter överskåp, sen kunde de sätta resten av väggen själva, medan Berth reglade igen dörröppningen till tvättstugan. Katten gillade inte denna röran!!

När söndagen kom hade vi golv och de flesta skåpen på plats, väggarna blev vita och vi fick lite vila också.

Under måndagen den 11 mars gjorde Berth klart dörröppningen så det blev vägg och han fick flytta alla elkontakter.

Skåpen fick inredning och dörrar. Christian var en hejare på att hjälpa till.

På onsdagen var det dax för kakel – efterlängtat. Det var ett ganska enkelt kakel att sätta upp även om det ser avancerat ut när det är klart.

Parketten kom på plats på torsdagen den 15 mars. Det var en lite knepigare parkett att få dit, men behövde vara två.

På fredagen kom tapeten till affären så då fick vägen spackel gånger flera för att på lördagen få fin tapet. Elin passade på att rengöra ugnen extra noggrant.

Berth byggde en hylla för alla maskiner och för kaffe och the. Den fick mysbelysning uppåt och starkare arbetsbelysning neråt.

Helg igen. Nu kan man laga mat i köket, men man år nog fortsätta äta i storarummet.

Det tog nästan en vecka att fylla skåpen igen och allt småplock som ska finlras med. Vi skapade en “gardin” av en skiva som vi tapetserade med den fina tapeten. Krokar och lampor kom på plats och köksbordet röjdes från resterande som skulle in i skåpen. Lördagen den 24 mars kunde vi äta i köket igen. Den nya väggbiten i tvättstugan blev färdigmålad.