5/11 Dagsresa som börjar mitt i natten

Klockan ringde 00.51. I drömmarna hade Kate fastnat i tullen flera gånger om. Precis som när vi kom till Israel så ösregnade det på oss när vi gick till bussen (utanför dörren). Åskar hälsade oss adjö och välkommen tillbaka.

Bussen tog 45 minuter till flygplatsen

Sen hade vi några kontroller att gå igenom. 1, passkontroll med frågor om vistelsen i Israel. 2, Väskinlämning, visa pass. 3, Security, visa pass och slutligen 4, passkontroll.

Nu var det gott med frukosten som vi fick från hotellet.

Vårt plan lyfte för avfärd till Aten kl 05.40

Landade 7.40 och nästa flight gick 9.00, stress, stress. Konstigt att det alltid ska kännas stressigt när man har 1,5 h mellan plan. Men vi var tvungna att gå ut genom alla kontroller och sedan gå in genom security igen, – inte så konstigt i alla fall 🤪

Landade före tid i Köpenhamn. Gjorde ett litet microvågsfynd på Ikea i Malmö på vägen hem 😀

 

Sammanfattning:

Det är jobbigt att resa mitt i natten, med lite sömn innan. Dagen efter blir så lång då.

 

Detta var en fantastisk resa och det var verkligen toppen att resa med kyrkan och bibelkunniga personer. Sen blev det ju ännu mer toppen med den judiska guiden vi blev tilldelade när vi kom till Israel. Han var mycket kunnig, både i Bibeln men också i den Israeliska gamla historian och den moderna Israeliska historian. Han kunde ju sin judiska historiska också så han kunde berätta så mycket, om allt.

Det var ett mycket bra val att ta lite avkopplande semester innan resten av gänget kom och det tajta schemat började, det kan varmt rekommenderas! Tel Aviv var en riktigt fin semesterstad. När man går igenom sin resa i efterhand ser man att det finns SÅ mycket mer att se i Israel så man gärna skulle åka dit igen. Om det skulle hända skulle vi lägga några dagars avkoppling i samband med resan igen.

Om du reser på detta vis och får ett “körschema” rekommenderar jag att du läser det noggrant innan resan och följer med på kartan så du ser om det finns mer att se på platserna du passerar.