2/11 Jerusalem

Upp tidigt för en frukost med rejält att välja på.

Så åkte vi till oljeberget och tittade på utsikten över gamla Jerusalem.

Vi hade en liten samling med bibelläsning om Jesus och lärjungarna på oljeberget.

Vår guide Jonna, som bott i Sverige i 23 år var helt suverän och så full med kunskap även om den inte var nya testamentligt. Men så bra att även få vad historiken säger.

Vi gick genom den judiska begravningsplatsen till tårarnas kyrka, där vi även tittade på hur man begravde förr

Så gick vi till Getsemane, där ligger Getsemanekyrkan, där man kan se berget i kyrkan, som man tror Jesus bad då lärjungarna hela tiden somnade.

Vi läste påskens budskap i Getsemane trädgård

Vi gick genom Lions gate tillsammans med alla muslimer som skulle till sin bön. Detta blandat med bilar som skulle ut och tutade i tron om att det skulle gå fortare.

Vi sjöng i Virgin st Marys Birth Church, vilken akustik!

Alldeles utanför låg Betesdadammarna. Fascinerande bygge så djupt ner, så många badställen och ändå var det bara en tredjedel kvar.

Vi gick via “Via Dolorosa” in på små marknadshyror så fulla med folk, så trångt, så hög volym. Men ändå intressant, som tidigare sagt, allting får art sälja…

Vi åt enkel med god mat och det fanns t o m kaffe och glass till efterrätt.

Så kom bussen och plockade upp oss för vidare färd till Trädgårdsgraven. En välordnad plats som “skulle kunna vara” Golgata och begravningsplatsen.

Här firade vi nattvard – med stämning!

Bussen tog oss sedan till västra muren, klagomuren, där vi fick vara med i myllret av sabbat-firande judar. Vilken blandning, men tänk att få vara med mitt i.

Efter detta kördes vi till hotellet för en god middag och samling med reflektion. Ännu en dag då man kände sig helt slut.