26/10 Mat, utforska och vila

Vi hittade ett ställe som serverade israelisk frukost. Magarna som inte fått något sen 14 igår tackade glatt JA. Det smakade gott, nästan allt, så det gick åt.

Vi bor granne med gamla Jaffa. Här var ganska ruffigt, de flesta hus är gamla och nedgångna.

Marknaden ligger på smågatorna runt våran gata och även på våran gata och där är allt till salu. Vem? ska köpa detta? Berth önskade att han hade haft med sig sin gamla förstärkare, den skulle varit som ny här.

Sen hittade vi en mataffär utan kundvagnar eller korgar men med massor av plastpåsar. Vi fick inhandlat frukost för några dagar. Man gick in genom fruktståndet på hörnan av affären. (Vi gick in genom kassorna eftersom vi inte hittade ingången)

Våran gata leder ner till klocktornet som ska va sevärt? Mer sevärt är nog stranden på andra sidan tornet.

Det blåste mycket, inte alls badbart vatten. Men stranden närmast Jaffa var det tydligen alltid badförbud på, bara surfare där.

Vi gick en bra bit på strandpromenaden och vände sedan åter…

… för att ligga i sol och vind, i parken längs havet.

Vi gick vidare till Old Jaffa port som inte va så mycket att se.

Det fick bli en äkta supergod italiensk glass för besväret. Vissa båtar i hamnen var bebodda – både på utsidan och insidan.

Så åt vi något på en välfylld restaurang. Berth åt schnitzel och Kate någon slags blomkåls… med nån slags silversås. Jodå mycket godare än det såg ut. Och brödet vi beställde, med tomatsås, mums så gott.

Det blev en kvällspromenad också, och inköp av sim-kort för data, underbart! Kontantkort 59NIS för 20gb i 30 dagar, toppen tyckte Kate. Dagen avslutades tidigt med kaffe och surf i lägenheten, avkopplande