24/6 På väg till Lefkas (Lefkada)

Grattis Alva!

Tänk att du fyller 3 år. Vad stor du har blivit!

Man undrar ju om det alltid varit så lite folk på hotellet, eller hade det haft en storhetstid? Kanske var det fullt i juli och augusti? Det kändes som ett öststatshotell som sett sina bästa dagar för ganska längesen.

Vi körde på en liten bitvis helt rak väg ca 1 mil ut till den nya motorvägen.

På raksträckan (4 km) fanns det säkert 30 små hus och nu vet vi vad de betyder. Här har, oftast unga, kört ihjäl sig. På resterande småvägar ut till Lefkada stod det i genomsnitt ett hus per 200 meter. Men det är vanligare att de kör motorcykel i shorts och t-shirt utan hjälm än med hjälm och skyddskläder.

Motorvägen var färdig och körbar ända fram till där vi skulle svänga av. Vi kunde se att de snart skulle öppna en sträcka till. Inga rastplatser eller tankställe längs hela motorvägen var påbörjade, bara utgrävd yta och en överstruken informationsskylt. Längre norrut försvann bergen och ersattes av bördigt jordbrukslandskap.

Vi körde igenom en liten mysig by, Amfilochia. Vägen var blandat brant och kurvig och helt plan mellan olivträdsfälten.

Så kom vi fram till Lefkada. Här ligger färjan som en bro (annars räknas inte Lefkada som en riktig ö). Oj vad mycket segelbåtar!!! Här var det full rulle.

Vi åt lunch och tog en kopp kaffe. Om man vill ha kaffe på maten ingår ofta en kaka på köpet.

Herrelösa hundar överallt, det är man inte van vid och det känns lite sådär… Hunden mitt på gatan tyckte det var en bra plats att vila på. Lefkas city var en fin stad, men varm dagtid.

Så var vi framme vid hotellet. Vilket välkomnande!! Strålande glada att vi kom och vi bar minsann de första gästerna de haft som kom från Sverige. De visade runt och berättade glatt om hotellet. All personal vi mötte tog i hand och sa välkommen. Trevligt

Efter ett par timmar vid poolen åkte vi in till Nidri stad. Här var också fullt med segelbåtar av olika slag och folk som vill sälja båtresor. Bukten vid Nidri full av båtar!

Vi åt god middag på the Barrels. Alldeles för mycket

En mycket nöjd man, vilket hotell!!

Berth fördjupade sig i Google maps för att lokalisera de fina stränderna och vägen dit.

 

 

Summery of the day

We drove to Lefkas and stopped in Lefkas city for lunch, on the way to the hotel. A great hotel with so friendly staff! In the evening we went to Nidri and ate dinner. We didn´t like the city at all, we will not return.