4/7 Sista dagen i Grekland

Det gällde att packa rätt så vi kunde lämna en väska på flygplatsen i Bergamo/Milano

Efter frukosten hann vi med några timmar vid poolen. Vilken skillnad på värme när det är vindstilla och molnfritt!

 

Vi fick flygbesök och tjena vilken skillnad på ljudvolym även om de inte flög lika lågt som flygen inför landning. Eftersom vi inte hann filma och ta kort så flög de över oss igen så det blev både film och kort.

Oj vilken rörig flygplats!! Checka in väskan i en provisorisk disk (många före oss hade noll-koll på vad väskorna vägde och stod i klungor och packade om.

Sen kom vi till innanför säkerhetskontrollen/gaten. Det var bara en liten yta för alla med tre utgångar som ledde till samma gång ner på plattan där planen stod.

Ryanair har börjat med något nytt. När man checkar in placeras man långt från varandra och får flera gånger frågan om man inte vill betala för att få sitta tillsammans.

Sen när man får på planet visar det sig att man har flera lediga platser jämte sig och då kan man ju flytta så man sitter ihop.

 

Vi landade lite sent i Bergamo även om de körde in tid. Och sedan letade vi bagageförvaring som vi läst om. Jodå vi hittade den på vägen till parkeringen vid arrivals. Där satt en sur gubbe och sa “det är stängt, stänger kl 19”. Vi påpekade att klockan var kvart i men då sa han “kassaskrinet är stängt – och låst! Gå till köpcentret på andra sidan motorvägen”. Dit gick vi och fann locker som tömdes av vakter varje dag. Bara att kånka tillbaka till flygplatsen och köpa bussbiljetter.Bussbiljetten kostar €5 enkel och €9 t/r. Bussarna får varje halvtimma och är riktigt fina. Klockan hann bli 20.26

 


Det tog ca en timma att åka till Milano. En bekväm tur. Bussen stannade framför centralstation (som inte ligger i centrumcentrum). Här kunde man lämna sitt bagage, €6 i startavgift sen €1/h de första 12h övriga timmar €0,5. Och vi som skulle ha väskan där i 60h.

Vi tog spårvagnen men vid nästa byte så var linjen inställd. Då ropade Kate till sig en taxi. Det var inte så dyrt som det stått på internet så med packning, – ta taxi!

Vi var framme på hotellet 22.30. Vi gjorde inte mer den dagen.

 

 

Summery of the day

The last day in Greece. We ate breakfast and packed carefully so we could leave a bag at the airport in Bergamo. Then we lay by the pool until it was time to get a taxi to the airport. It was a small and outdated airport. We flew to Bergamo and took the airport bus to Milan. We tried to get a tram to the hotel but it sucked us by taxiing the last bit.