4/8 San Francisco till fots

Efter att vi blev avsläppta av Kate och Berth gick vi till Fillmore steps där det utlovades 400 trappsteg och papegojor, löftena infriades!

Lots of parrots

Vi fick till och med se en liten kollibri 🙂

Sedan gick vi till Union Square och åt varsin varmkorv medan vi tittade på människor som dansade tango, det var ett mysigt litet torg.

Union square, nice place to be

 

Efter att vi vilat en liten stund gick vi vidare upp till The painted ladies för att få se dem i dagsljus.

The painted Ladies in day light, we rested in the park

 

Sedan satte vi oss i parken för att ta en liten vattenpaus. Det var mycket folk här och till och med några som solade helt nakna, inget man skulle sett i en svensk park 🙂

Tom hade läst att världens största skivbutik skulle ligga i Ashbury därför började vi vandra dit, ca 30 min promenad. Ashbury är både ett hipster och ett hippi ställe.

The biggest Vinyl store in the world, not so big after all

 

Vi upplevde inte att skivbutiken var särskilt mycket större än Bengans i Göteborg och de hade bara 2 LP’s av Toto. Men det var roligt att få se Ashbury.

Vi tog sedan bussen tillbaka till Little Italy då promenaden tillbaka skulle ta 1,5 h.

Man får se många olika delar av en stad när man går omkring och även när man åker buss. Det var många som var hemlösa och många som var påverkade av både alkohol och droger på gatorna. Många tragiska livsöden.

I little Italy åt vi var sin vedugnsbakad pizza på italienskt vis, otroligt gott!

Wonderful pizza in Little Italy!

 

När det var dags att ta bussen hem visade det sig att inga bussar gick på söndagskvällarna till vårt hotell så vi tog en Uber. Uberchaffören var från Tanzania och mycket trevlig och pratsam. Han hade bott i SF i 15 år och kunde berätta mycket om varför folk blev hemlösa och hur svårt det var att ha råd att bo här. Alltid intressant att prata med människor dit man kommer!

Hotellrummet vi kom till var rent och fint. Hotel V (South San Francisco).

We took an Uber cab to the hotel. The hotel was clean and nice