25/7 Början på ett spännande äventyr

Det knackade på dörren kl 01.45 och det var skönt och tacksamt. Det blev några oroliga sömntimmar i ett varmt och kvavt rum. Klockan ringde 06.20 men då var Kate redan uppe.

Vi åt frukost på hotellet sen tog Elin och Tom bussen från hotellet till flygplatsen, för att checka in resten (deras online incheckning fungerade)

Elin and Tom arrived at 02. In the morning we ate breakfast at the hotel. Berth and Kate parked the car at another hotel, and we met again at the airport

 

Berth och Kate körde bilen till Connect hotell och parkerade den där och och tog bussen därifrån.

All check-in and security went well so just relaxing waiting…

 

All incheckning och kontroller gick bra och vi kunde lugnt slå oss ner i var sin stol vid gate 10, surfa, läsa tidningen och ladda data.

Planet lyfte i tid och första etappen gick fint.

At Copenhagen we had to change flight from going to Boston to going to San Fransisco, so we got new boardingcard

 

Nästa plan var försenat 2 timmar så vi pratade med SAS och då visade det sig att vi hade blivit ombokade till ett annat plan som skulle till San Fransisco och det skulle avgå alldeles strax från en annan gate, spring. Alla fick nya boardingcard utom Kate som var på toaletten. Men hon fick sitt nya vid gaten istället.

Berth and Kate got their seats on each row not so far from each other. Reaching the final destination at 5.45 pm instead of 21.45 pm was really good

 

Elin och Tom fick fixat till sina platser så de satt bredvid varann, Berth hamnade två rader framför Kate, men vi skulle ju sova så det gjorde inte så mycket. Vi skulle mellanlanda i San Fransisco klockan 14.15 för att sedan nå slutdestinationen Los Angeles 17.45 istället för 21.45, det var ju inte så dumt förstås 😀👍

Lots of noise, hard to sleep. The flight was 10 h 15 min

 

Det var inte så lätt att sova, mycket oväsen och rörelse. Flygresan tog 10 timmar och 15 minuter.

The flight was in time, and the security took looooong time especially for Elin and Tom. Kate and Berths luggage flew to Boston

 

Vi landade i tid och passkontrollen tog som vanligt lång tid. Berths och Kates bagage kom inte fram, utan det kommer till Los Angeles i morgon.

We got in time for next flight even if we had to run. The airplane is landing just behind the house in the picture

 

Elin och Tom hamnade i fel securitykö så det tog jättelång tid, så vi fick springa till terminal 3. Där behövdes nya taggar till väskorna. När vi kom till säkerhetskontrollen fungerade inte Kates boardingcard för hon hade ju fått sitt boardingcard vid gaten i Köpenhamn. Så hon fick gå till incheckningsdesken vid terminal 3 och skriva ut ett nytt boardingcard. I säkerhetskontrollen fick hon gå igenom en extra kontroll och eftersom hon hade kvar det gamla boardingcardet blev det diskussion om hur de skulle göra. (Får du nytt boardingcard, släng det gamla!)

Sen fick Berth och Kate springa resterande 300 meter till gaten. Svettiga hann de i tid till gaten, men Berth hade inte fått någon sittplats så det fick fixas vid gaten. Med en suck landade de i var sitt säte en bit från varann, nöjda med att ha hunnit med planet.

This is the Buick we rented, a big car

 

När vi landat i Los Angeles fick Berth och Kate prata med United ailines om det bortkomna bagaget. Sen fick man ta bussen till biluthyrningsstället. Vi fick hyra en stor Buick med två fåtöljer till baksäte.  Nöjda körde vi till hotellet 6 km från flygplatsen.

Dinner, breakfast or supper? What time was it? 9.30 pm in USA but 6.30 am (next day) in Sweden

 

På iHop åt vi middag, kvällsmat eller kanske frukost. (Det var inte så billigt) Vad var klockan? 21.30 i USA och 6.30 i Sverige.

God natt