22/7 Idag var sista hela dagen på Ischia

Idag var sista hela dagen på Ischia, men vi bestämde oss för att ta det lugnt. Vi började dagen vid poolen och låg där till lunch.

Idag var det inte så mycket dis och ingen brandrök på inlandet så då kunde man se Vesuvius från vår terrasse.

Runt kl 15 var vi nere i hamnen för att äta lunch men det var lättare sagt en gjort. I Italien har man ju siesta, då går det nästan bara att köpa glass 🙂 vi hittade en liten pizzeria där vi slog oss ner.

När vi tänkte efter kom vi fram till att vi ätit alla mål mat (utom två) vid vattnet, det är lyxigt att bo på en ö! Denna pizzeria hade naturligtvis också havsutsikt 😉
Efter lunchen blev det ett besök till en av de närmre stränderna för lite eftermiddagssol. (Dock minnas jag inte namnet på denna strand så det får bli en senare uppdatering). Vart man än går så känns det som att man måste gå uppåt först, men vad gör det, då blir det ju neråt på vägen hem

Fokus idag blev på maten, vi hade bestämt oss för att äta en fyra rätter så som man gör i Italien. Därför satte killarna på sig långbyxor och tjejerna klänning/kjol och så påbörjade vi jakten efter en restaurang.
Det går knappt att se på bilden men just idag var vattnet otroligt högt, det hade till och med sköljt över kajkanten ett par gånger.

Det var riktigt ont om bord så här på en lördag så vi fick sitta inne i restaurangen och äta, självklart hade vi utsikt över vattnet ändå men det var lite varmare utan vinden som fläktar.
Tom och Elin beställde in en svärdfisks- carpaccio till förrätt. Den var god!

För Jennie och Kalle blev det ett charkbricka

Utöver det blev det en primi piatti som bestod av kräftor och spagetthi och en secondi piatti som bestod av en rejäl bit grillad entrecote. Tyvärr fick vi ingen bild på det.
Däremot fick vi en bra bild på efterrätterna

Kalle och Jennie tog en tiramisu. Elin och Tom tog en ricotta med päron.
Efter det promenerade vi upp till lägenhet, där vår fantastiske värd Framcessco fixade ordning poolen åt oss så att vi kunde ta ett natt dopp även denna natten.