17/7 De finaste stränderna låg på andra sidan ön

Vi började dagen med en enklare frukost på vår uteplats. Sen packade vi strandsakerna och började vår dagsutflykt. Vi skulle till stranden!
När vi anlände till boendet fick vi veta att de finaste stränderna låg på andra sidan ön, och att det tog 25-30 min att åka dit med buss.

Bussbiljetterna kostande €1,5 stycke och man tryckte in så många som möjligt i bussen. Vägen var slingrig och trång men vi tog oss fram på ca 30 min 🙂 Denna stranden hette Maronti, det var tätt med hotellparasoll men de öppnade upp sig i kanterna för oss andra besökare! Glass och dryck fanns att köpa vilket var välbehövligt i värmen.

Vi tog oss till några klippor där man kunde hoppa, men man var tvungen att simma ut till “hopp-Klippan”. Elin och Jennie stannade innan och fotade när killarna simmade vidare.

Vi stannade på stranden till kl 20:00 då solen gick bakom bergen. Då tog vi bussen tillbaka till “porto” där vi bodde. Efter snabb tillfixning i lägenheten gick vi ner till byn och åt middag och sen var det hem till sängen.