28/8 The Brooklyn Tabernacle och Top of the rock

Frukost på hotellrummet. Tack Lindströms för gårdagens mackor. Vi gick upp tidigare och tog tunnelbanan till Brooklyn för att få gå på en gudstjänst i New York. Det ångrar vi INTE! och vill göra om varje gång vi är där :^)

 

The Brooklyn tabernacle

Vilken kyrka!!  De har tre gudstjänster (9,11,13) i en kyrka större än Smyrna. Den ligger på Smith street, Metro Jay station. Det står t o m polis i kyrkans foajé. Vilken lovsång!! Hela kyrkan sjöng verkligen med. Sen var det predikan som hemma. Sen var det slut och publikbyte

 

Rockefeller center och top of the rock

 

Vi tog orange linje till 6th aveny. Rockefeller center är så otroligt stort, det täcker flera kvarter under mark. Vi hade bestämt träff med Hans och Agneta och åt lunch tillsammans. Åsså en glass och kaffe till det. Hissen går till våning 67, och sedan får du ta trapportna till våning 68 och 69

Härifrån kommer bilden som finns på så många planscher.

Norrut ser man central park, det är inte lika höga hus där

Hissen går fort upp till våning 67 och den släcks ner inuti så man ser det röda och blå ljuset i hisschaktet på vägen upp och ner. Tittar man mot söder så ser man Empire state building och många andra skyskrapor.

Fascinerande utsikt, så många hus, så höga hus, och det är långt ner

En kopp kaffe på vägen för trötta fötters vila

Shopping

 

B&H photo, vilken affär!! Verkligen jättestor.

Först tar man tag i en expedit, som tillhör rätt avdelning. Då får man en lapp på varan och den ska man ta med sig till närmaste kassa. I denna kassan får man sägs vad man heter och var man bor och så går man som ett kvitto att ta med dig till kassan, på bottenvåningen. Man får  stå i kö till den och där får man betala.

Men man får inte varan utan bara ett kvitto som man ska ta med sig till utlämningen där man får stå i kö!!  Hos B&H handlar man via internet.

Man kan lätt få nackspärr när man vandrar i New York

 

Vi tog tunnelbanan till WTC där köpcentrat Century21.  Vi shoppade loss i detta mastodont-varuhus. Här fanns mycket märkesklädet till ett billigt pris jämfört med Sverige. Så gick vi till hotellet

 

Brooklyn bridge och siluetten

 

När man är i New York ska man gå över Brooklyn Bridge och se siluetten av New York i mörker, så vi tog oss med tunnelbanan till Brooklyn och starten på Brooklyn bridge. Man får på en upphöjd “bro” på bron och man är inte ensam! Dörrar på de tjocka vajrarna.

Vi köpte middag (22.00) på Charlys och åt i Zuccotti park. En mysig park alldeles vid ground zero

Agneta stannade hemma och vårdade sina ömma fötter