25/8 Äntligen på väg

Vi träffades tidigt, 4.15, för avfärd till Landvetter. Sen blev det en stunds väntan och strulande med telefonen. Kontantkort, refill, vecka världen…                       Och så shopping.

Dimman mötte oss och det var kallt. Vi fick åka buss några hundra meter innan vi kom fram till ankomsthallen. Kallt med shorts. Flygplatsen kändes väldigt ny och vissa delar såg ut att inte vara riktigt färdigbyggda. Vi var hungriga så det var mycket gott med frukost!! Amerikansk macka kostade 1100 isländska pengar.

Flygplatsen hade ca fem ställen att äta på och kanske tio affärer. Men många gater och stora ytor att röra sig på. Det var mycket folk i USA-delen av flygplatsen. Man var tvungen att gå igenom en extra passkontroll så man ska ta sig till gaten i tid.
Information på planet var fräck och annorlunda. De är duktiga på att visa upp Island. Vi lyfte i tid.

 

New York – äntligen här!!

 

Flygresan gick toppen. Sista 45 min jade vi fin utsikt över långa stränder. Sen gjorde vi en stor sväng inför landning och kunde se Manhattan på håll.

Här är vi. Vi startade med 1/4 subway, Hans och Agneta tog var sin stor kopp kaffe. (Men de hade ju vräkt i sig nötter, ägg, ost under hela flygresan 😉 Konstigt att de slängde hela påsen med nötter när de kom fram?!)
Vi åkte shuffle till hotellet. Det tar en liten stund att ta sig de 3,3 milen eftersom fler skulle plockas upp på de olika terminalerna. Ta tunnelbana, ett gott tips! Det tog 3 timmar från flygplatsen! – med shuttletaxi! Skulle tagit tunnelbanan?

 

Framme vid hotellet – hungriga

31 våningen! Fast utsikten var inte så fin ändå

 

Promenad, mat och se

Vi lämnade hotellet efter 20 minuter i jakt på restaurang. Pier 15 skulle vara bra sa Agneta så vi siktade mot den. Vi passerade en mycket livlig helikopterplatta på vägen

Vi hittade en enkel restaurang där vi fick i oss lite kött och grönsaker. Riktigt gott trots papptallrikar

Vi hittade till ground zero och tunnelbanestationen

Den var fräck inuti


Sen tittade vi på fontänerna där de två tornen stått. Alla namnen på de som dog finns inristade längs kanterna

Och väggen på brandstationen

Festligt med alla små hus som ligger insprängda mellan skyskrapor

Jordglober som stod mellan twin Towers klarade sig hyfsat och står nu i batteri park

Vi gick runt en mataffär till hotellet.

Klockan var 19.30 New York-tid, 01.30 svensk tid.

 

Det fick bli en “fira”-glass på rummet.

Nu är det godnatt (och nästan god morgon Sverige). Denna dagen var en lång dag