Italien 2018 – Resan till Garda

Äntligen Italien! Tom och Elin fyller 30/25 år 2018 och vill fira detta med att åka till Italien med kompisarna! Vi blev tre par som åkte Rebecca & Oskar, Kalle & Jennie och Tom & Elin.

Resan började lite olika för oss…Oskar och Rebecca åkte ner till Milano redan på fredagen medan de andra skulle ansluta på lördagen. Jennie och Kalle skulle ta flyget ner till Göteborg på fredag och åka tillsammans med Tom och Elin till Bergamo. De började sin resa i Luleå och flög till Stockholm, men flyget mellan Stockholm och Göteborg ställdes in. Då nästa flyg till Hamburg gick 07:30 från Göteborg så beslöt de sig för att hyra en bil och köra till Göteborg. De började sin förd mot Göteborg kring midnatt och mötte Tom och Elin på Landvetter 05:30. Tom och Elin fick skjuts av Kate så de hade en betydligt enklare resa till flygplatsen.

Från Göteborg flög vi till Hamburg och från Hamburg till Bergamo, inga större problem den sträckan i alla fall. I Bergamo så möttes Kalle, Jennie, Tom och Elin upp av Oskar och Rebecca. Vi klämde alla in oss i en Fiat 500L och körde till boendet vid Gardasjön.

Vi har hyrt ett hus via Italia living S.R.L, huset är jättefint med två sovrum, en bäddsoffa på nedervåningen och en fantastisk uteplats. Även en pool som man får utnyttja dygnet runt, vilket vi tycker är lite extra lyxigt.

Väl på boende var alla trött, så det blev en snabb handling (som tog ganska lång tid) av de nödvändigaste, dvs frukost, snacks och toapapper och sen vidare ner till sjön för att äta middag.

Det var dock inte så lätt att äta en tidigt middag i Italien, för restaurangerna öppnar som tidigast 18. Detta innebar att vi fick strosa omkring lite i den lilla hamnen.

Väl inne på pizzerian så beställde fem av fyra in var sin mozzarella pizza med äkta buffelmozarella, sååå gott!

Resten av kvällen spenderades i huset och alla kröp i säng tidigt för att återhämta lite av den förlorade sömnen.