5/9 Sirmione

Idag har vi flyttat från Padenghe till Sirmione. En jättefin lägenhet med tre sovrum som hade varsin toalett. Dessutom finns det tre pooler på området som vi fick använda.

Vi hade lite tid mellan det att vi lämnade första boende till att vi fick tillgång till nästa, då blev det kaffe!

Väl framme tog vi ett välbehövligt svalkande dopp i den minsta poolen.

När alla torkat något så vandrade vi upp längs Sirmione för att besöka stranden som vi såg från båten föregående dag. På vägen pausade vi för lunch.

Slottet stod kvar!

Det var ganska långt att gå till badplatsen, men värt det då vi hade sol hela dagen.

Några av oss stannade till sent, det var mycket behagligt fram mot kvällen.

Något som är väldigt svårt att se är att det var långgrunt men framförallt oerhört halt. Detta blev en rolig underhållning under dagen då det var många som ramlade men inte gjorde så farligt ont (jag tror de flesta ramlade åtminstone 1 gång från våran grupp, i alla fall jag :))

Vacker solnedgång idag.

Varning för lång text 😉

På kvällen åt vi middag ute på Sirmione på ett torg. Medan vi väntade på vår mat såg vi att en pojke skjutit upp sin leksak i ett träd och att hans pappa (med mindre lycka) försökte kasta ner leksaken med en sten.

Efter lite övertalning gick Oskar och Tom dit för att hjälpa till att kasta ner leksaken, fast med sina skor eftersom stenen var både för liten och för lätt. Ett tag såg det ut att gå bra men efter en liten stund satt båda Oskars skor fast i trädet, och leksaken hade inte heller kommit ner.

Just då kom maten så Oskar fick äta middagen utan skor.

Efter middagen gick Elin och Rebecca för att leta upp något att kasta ner skorna med, de hittade en pall (frakt) som de kunde dra av klossarna från. Med hjälp av den fick Tom ner en sko, men den andra kunde vi inte ens se.

Oskar gick tillslut in på ett närbeläget hotell och frågade efter en stege, en stege kunde de inte erbjuda men en servitör och en pool-hov. Servitören lyckades identifiera var skon var och Kalle lyckades få ner den med hoven.

Det var en stor lycka för Oskar men nästan mer för den stora publiken som vi haft under hela spektaklet eftersom detta var på torget där alla satt och åt sin middag. Många applåder utdelades.

Sen blev det glass och hem till sängen för att sova.

3 tankar om “5/9 Sirmione

  1. Anonym

    Vi fick ner pojkens leksak, men vid det laget hade han gått hem så Oskar behöll den