21/9 Kanske en heldag på stranden

Sovmorgon igen, varje dag faktiskt. Vi kollade väder på alla appar som fanns och kom fram till att alla var överens om att det var finast i Ravanna på ostkusten.

Då började vi leta hotell och bokade slutligen ett strax söder om Ravanna.

Sen åkte vi ner till den långa stranden söder om Piombino. Solen sken på oss och molnen syntes faktiskt både söder om och norr om.

Det var riktigt gott. Varmt i solen med lite fläktande vind och badbart vatten.

Vi hade inte mycket mat kvar från Sverige så det blev en snål lunch klockan 13.45

Vattnet var skönt idag också. Molnen kommer närmare från båda håll och vi har ett svagt bakgrundsmuller

Men vi kunde ligga på stranden till klockan 17. Sen körde vi in till Piombino för att handla mat.

Piombino hade en fin gammal                          stadskärna, nära vattnet fanns borglika byggnader och en riktig borg.

Vi åkte hem och lämnade maten. Då ringde hotellägaren på hotellet som vi precis bokat. Han sa att det var stängt till 14/10, så vi fick boka något annat. Det blev ett långt samtal till Hotels.com innan vi fick ordning på den avbokningen.

Sen åkte vi till en restaurang som låg i en gammal mack. Vi fick god hamburgare och sandwich. Förrätten var blommor fyllda med ansjovis och efterrätten cheesecake och glass med tomater och olja. Inte tokigt alls.

Sen var det natten för gammalt folk.

Vi åkte hem, mycket nöjda med dagen.

 


All the cats were around us. We went to the beach south to Piombino. No clouds where we were but all around us. Not so much to eat today. The water was warm so we took some bath. We ate at a petrol station which had become a restaurant. Real good food.