19/9 Lång vandring till bad

Ingen klocka väckte oss. Frukost serverade vi oss i lugn och ro.

Ständigt sällskap. De väntar på oss när vi öppnar dörren.

Vi körde mellan åkrar och odlingar ner till havet, ca 5 kilometer.

Det fanns en vandring på All trails som lät bra. Bara 6 km och moderate. Vi bestämde oss för att ta den. Målet var stranden på slutet.

I början var det en ganska bred väg men ju längre vi gick desto smalare och brantare blev det.

Mycket flås och hög puls, vi var tveksamma till ”moderate”. Tankarna malde, vi ska tillbaka. Och mitt i skogen kom ett sällskap på 20 personer som var ute på vandring. De var INTE vana vandrare. Men munskydden på armbågarna kände de sig stapplande fram på den leden som korsade våran.

När det var en knapp

kilometer kvar av leden så vek vi av ner till stranden på den lilla branta stig som ledde dit.

Vi insåg att stranden som vandringsleden gick till kunde man komma till från andra hållet (kortare sträcka) så den skulle nog vara full av folk.

Helt fantastiskt med ett bad, säkert 23 gr i vattnet.

Och fikat var inte så tokigt det heller

Dagen resultat blev 119 våningar, 22661 steg och 15,2 km

Här är All trails bild på vandringen och hur det såg ut på anslagstavlan

Det var som sagt lika lång väg tillbaka. Vi kunde välja en något enklare sträcka under en bit. Kates knä uppskattar INTE nedförsbackarna.

Vackra vyer över havet och solnedgången. I bakgrunden ser man Elba och Korsika. Och när vi kom tillbaka till caféet vid starten av vandringen var det härlig live-musik där. Gammal 60-tals rock

Alla ska ha munskydd!!

Vi vandrade runt och försökte få ett bord men i stort sett allt var fullbokat. Det var mycket folk ute!

Tillslut hittade vi ett litet ställe som hade meny – på italienska. Och inte kunde de engelska heller. Så det fick bli vad det blev. Berth fick nåt kött och svamp till, Kate fick bläckfisk och någon slags humus. Bläckfisken smakade i alla fall bättre än alla andra gånger vi testat bläckfisk.

Och sen, fick vi äntligen glass. Mums!

Vi lyssnade på en duktig gatumusiken och körde sedan hem. En dusch och en kopp kaffe och sedan var det gott att lägga sig

 


We had a calm and long breakfast. Fields with crops was our surroundings. We found a moderate trail to walk. We didn’t walk the 6000 meters, we stopped at a beach after 5000 meters.  We had Coffee and sandwiches at the beach. We were back at the sunset. Everyone weared mouth guards. We ate at a non-good restaurant, but the ice cream was wonderful