28/12 Mot Las Terrenas

Natten blev god. Berth och Kate sov till 6.30, det var länge

 

We ate a good breakfast at the restaurant in the corner of the building

Sen gick vi till hörnan på hotellet där det låg en liten restaurang som serverade frukost. De talade spanska och menyerna var på spanska! Men Google translator finns som app så man bara pratar in i telefonen så läser den upp på spanska eller engelska 😀 Vi tog det de rekommenderade och det visade sig vara en välfylld omelett och bananmos, smakade nästan som potatismos. Det tog en bra stund att mosa bananerna. Men det var gott

 

It was hard to get the car we had rented

Vi blev körda av taxichauffören från igår tillbaka till flygplatsen där vi skulle hyra bil av Avis. “Våran” bil hade inte kommit in så vi skulle få en annan liten skitbil. Det blev många diskussioner som tog säkert en timma. Och när den lilla bilen var färdigskriven så kom bilen vi från början skulle ha, så vi skrev om.

 

The car cost $887 total for 13 days

Från början kostade bilen inkl försäkringar $787. Sen las det på “road assistans fee” plus skatt plus att vi ville ha en extra förare = $100 extra. Så totalt kostade bilen $887 för 13 dgr. Men det kändes bra med en lite större bil.

 

We bought prepaid sim card, food and icecream

Vi stannade vid ett fint köpcentrum och köpte sim-kort. Claro hette det bolaget som hade bäst täckning. Man fick 3GB för 1125 DOS plus en kortavgift på 200 DOS. Man kunde även få 1GB för 400 POS. Lise-Lotte köpte fika för picknicken. Det fanns glass också :^)

 

Vägtullar med jämna mellanrum. Kostar 60-100 POS per tillfälle.

 

30 mil på 4-4,5 timmar. Blandad väg, allt från fin motorväg till huvudled med rejäla gropar. Gemensamt hade de båda att vägrenarna var motorcyklarnas egen fil.

 

There were no picnic places along the road

Fika på rastplats?? Eller kanske busshållplats? Sååååå mycket skräp längs vägarna. Greta, varför är du inte här och predikar, här som det verkligen behövs??!

Mackan va god.

 


Fin väg (rd 3), sen väldigt dålig väg (rd 4), sen fin väg igen (rd 7)

 

När vi körde ut på halvön Sanama ändrade naturen karaktär och det blev väldigt kuperat – och vackert.

 

The apartment was SO nice

Så var vi framme och klockan hade hunnit bli 17.30. Såå fin lägenhet! Några tog ett dopp i poolen.

 

Las Terrenas beach in the evening

Vi gick till stranden och längs strandpromenaden till en restaurang, Neys bar and grill. Priset på notan är bara grundpriset, sen ska det läggas på skatt 18% och dricks 10%.

 

Neys bar and grill was good

Mätta traskade vi hem igen. Och då kom tröttheten.