13/8 Bröllopsdag i Bukarest

Frukosten stängde 10 så det gällde att gå upp till det. Det var ingen buffé utan man fick vilja en meny.

Det fick bli en med juice i. Så fick vi enhel mugg med varm mjölk? Den skulle man dricka, hmm. Den lilla yoghurten var också varm, toasten var god.

Vi lämnade hotellet kl 11 och siktade mot presidentpalatset. Vi passerade på smågator många hus i stort behov av renovering. Man sätter i nya fönster när taket håller på att rasa ihop, konstig ordning…

Presidentpalatset, helt makalöst. 1300 rum, 84 m över mark och 92 m under mark. Nu blev vi nyfikna, kanske en insidetur iaf? Vilket svin han var som lät folket svälta i kalla hus för att få sitt palats.

Paradgatan är 3 km lång och 6 m bredare än Champs elysee.

Vi vandrade vidare mot de gamla kvarteren (som han inte rev dör sitt palats skull). Det finns ganska mycket vatten i form av kanaler och små dammar/sjöar.

Till sen lunch blev det natchos på en restaurang och god glass med kaffe till på ett café lite längre bort. SÅ gott med glass!!

Det var varierad bebyggelse längs vägen norrut mot affärskvarteren? var fanns affärerna på affärsgatan som internet berättade om?

Mycket vatten, ett måste! Vi hittade ett märke med smak. En 33cl kostade 2,5 lei (6kr)

Tunnelbana en bit av vägen till hotellet och resten by foot. Det var skönt att vila och duscha. Drygt 21000 stod mätaren på inte konstigt att det kändes.

Soprören på utsidan?! Sopor överallt. Här skulle Miljöpartiet göra mer nytta än i Sverige.

Här har de satsat på riktiga cykelbanor. Tänk om Göteborg hade orkat lägga lite pengar på gatufärg.

Då var det dax för middag och efterrätt. Det var gott kött och Kates fruit for the season var totalt felval 😕. Berth fick äta meloner så fick Kate ta cheesecaken.

35 år sedan första bröllopsdagen 😀👏. Massa kilo tyngre, några år äldre, men SÅ mycket visare.

Vi gick hem. Många stora boulevarder finns det. Och många mycket nedgångna stora hus mitt i centrum.

“Här skulle inte mamma gilla att vi gick” 😉 Vissa mörka gator kändes lite sådär…