6/7 Kyrkligt och varmt!

Frukost på vårt mysiga hotell

Tog bussen till centrum. Man fick köpa biljetter i närmaste bokhandel. Väl framme var det inte så lång kö och på morgonen är det mesta av kön i skugga. Man blev väl kollad innan man fick gå in. Detektor, väskan och drick ditt vatten så vi vet att det är vatten.

Vilken byggnad, på insidan också. Enorm.

Det fick bli var sin glass på väg till nästa kyrka.

En kyrka med ovanliga gömmor. San Bernadion allé Ossa. I en sal bredvid var väggarna täckta av skallar och ben.

Lite shopping

Och sen en fika för att vila ben och fötter och få lite kyla och en toalett.

Taxibilarna är vita och de nya italienska spårvagnarna gnisslar lika mycket som de vi får dras med i Göteborg. (Konstigt att Göteborgs spårvägar inte hörde det när de var här och undersökte, eller var de mutade med en annan lyxtripp i stället?)

Vi gick ner till Navigli distrikt, nästan som i Venedig står det i resetipsen. Den som skrev det vet inte vad Venedig är.

Men det fanns två kanaler. Och det var ordentligt varmt. Vi satt där en stund men så blev Berth rastlös.

Så vi tog tunnelbanan till Milanos godaste glass

Il Massimo del gelato. Och det var verkligen skillnad på glass och glass – även i Italien.

Så tog vi tunnelbanan tillbaka till Brero där vi dagen innan sett många restauranger. Vi fick betsla nån slags extraskatt, coperto, på €7 för att vi hade lånat bordet?? eller vad sa han? Service is not included sa han i alla fall. Och när vi slog upp coperto så betydde det, serviceavgift!! Han fick ingen dricks!

Vi åkte bussen till hotellet och duschade av oss stadens avgaser och cigarettrök och vilade blåsfyllda fötter. Svensk Netflix fungerar i Milano

 

 

Summery of the day

A real “church day”. We were inside the cathedral and in a church to which had a side hall full of skulls. It was really hot so we cooled ourselves with many glasses. We went to what was supposed to be the best ice cream shop, and the ice cream was good! In the evening we saw a movie on iPad.