11/5 I väntan

Sovmorgon varje morgon trots att sängarna var stenhårda. Frukosten nådde knappt upp till tre på den femstjärniga skalan

Idag stannade vi på rummet med var sin dubbel macchiato, packade ihop och samlade internetsidor i iPaden för läsning senare.

Airport shuttle fraktar till flygplatsen för 2500 forinter/person. (75kr)

Budapests flygplats

 

Det går fort att ta sig igenom passkontroll och incheckning. Vilken lyx det är att checka in bagaget och bara ha en liten väska som handbagage! Det finns spår av nostalgi lite här och var, tavlan var av gammal modell.

Vi åt var sin pizzaslice, växlade ungerska floriner till euro och kopplade av i “free wifi zone”. VARFÖR har inte alla flygplatser free wifi?

 

Frankfurt, så otroligt stort – och tråkigt

 

Här finns många landningsbanor och det landar och lyfter flera plan i minuter. 7 tavlor visar flighterna varav den 7:e har 8 skärmar att visa upp. Vårt flyg är på den 7;e skärmens 5:e ruta.

Vi ska lyfta från terminal 1 sektion B, gaten visas senare.
Eftersom vi landade på sektion A får vi gå genom den långa kulverten dom förbinder A och B.

Starbucks ligger utanför securityområdet så vi letade reda på ett annat kafé med fri wifi i 30 min. Men vi har fin utsikt över de inkommande planen på två landningsbanor. Vi kunde se minst 2 inkommande plan samtidigt men ofta upp till 5. Om vi räknade rätt lyfte det och landade minst ett plan i minuten.

Vi lyfte något senare än planerat men landade i tid. Sen tog det tid att få sina väskor! Men Tom väntade på oss utanför och tog oss ända hem till dörren.