22/6 En lång dag till Koblenz

Solen sken och det var 15° när vi startade klockan 04.00. Kate körde första etappen till Helsingborg medan resten av familjen sov. Barnen hade fått vara uppe sent och titta på en film så att de lättare skulle kunna sova första biten i bilen.

Vägarna var torra och fina och tomma på trafik.
Körde på färjan, Scandlines, 1/2 timma tidigare än vi skulle. Vi tog en liten fika i Helsingör under ett affärstak i skydd för regnet, och sen körde vi vidare genom ett mycket regnigt Danmark.

Kate körde fel mot Dragör och tappade allt försprång. Men vi hann i tid till nästa färja, dvs till den som vi egentligen bokat.

På båten tog vi en fika. Solen tittade fram,

Tankade och körde vidare söderut med en del kö fram till Ossnabruck. Eftersom vi inte såg någon Mc Donalds längs vägen beslöt vi oss för att åka in i Köln.

Vi parkerade alldeles intill domen och åt hamburgare på Burger King och sen gick vi en kort promenad på torget vid domen där de åkte mycket inlines och skateboard.

 

Kate tog över befälet och körde vidare på stora regniga vägar till Koblens. Det var mycket kuperat och städerna låg inbäddade längs sluttningarna. Vi hade svårt att hitta Etap-hotellet, men det var desto skönare att få krypa ner i en säng.