22/8 Viestehalvön

Vi bjöds på enkel frukost, två brödbitar och plommon- och fikonmarmelad, samt juice och kaffe, och en tallrik frukt.

Men internet fungerar inte och det är mycket dålig täckning på mobilnätet

ALLA röker här! Oftast så går de undan, speciellt när folk har mat kvar på tallrikarna. Men när kaffet kommer då, får man nog sitta kvar vid bordet. Kanske inte så konstigt att så många italienare dog i Corona ändå?!

12.00: Vi blev kvar uppe på gården. Magarna var lite i uppror och behövde vila. Berth hittade en skön hängstol att vila i.

Ett tak av vindruvor är exotiskt för oss från norr.

Vi bestämde oss för att köra en sväng ändå. Genvägen på Google visade sig vara i sämre skick än åkbar för annat än traktor, så vi vände ock körde samma väg som vi kom.

Vi körde förbi den långa stranden och upp i bergen. Vägen slingrade sig otroligt mycket och den som inte tittade rakt framför hela tiden kunde be om en spypåse. Men vyerna var fantastiska.

.Fräcka men onåbara klippformationer och stränder långt där nere som såg helt fantastiska ut. Men det krävdes båt för att nå dem.

Vi hittade en restaurang på höjden. Nu var det längesen vi åt och verkligen nödvändigt att få i sig både mat och vätska.

Kate sa, jag häller – du väljer 🙂

Så åkte vi ner till närmaste strand. Det kostade €4 att parkera från klockan 16, €5 för hela dagen.

Stranden var överfull och det mesta av den hade hamnat i skugga av berget. Men vi fick oss ett dopp och lite avkoppling.

18.00: Så åkte vi den slingriga vägen tillbaka och letade mataffär på vägen. Vi kom ända in i Vieste innan vi hittade en affär och fick köpt bröd, lite nötter och dricka.

Området söder om Vieste var fullt av campingplatser och stränder tätt packade med solstolar och parasoll.

Sen körde vi hem till vårt Airbnb och funderade på om vi verkligen skulle stanna här i 5 nätter? Vi kom fram till att vi testar den långa stranden närmast, det fanns ju en bit där det inte stod stolar och så bestämmer vi efter det.

Det var gott med fika. Och roligt att spela spel. Och en sak till… “fågeln” från Frankrike fanns även här, den som pep ca var 8:onde sekund.