20/8 Crecchio och stranden

Idag åt vi frukost i lugn och ro och bestämde oss för att titta lite på en liten stad med en borg i innan vi åkte ner till stranden.

Crecchio, en liten by att förälska sig i, låg bara 8 minuters bilfärd från Arielli där vi bodde.

Helt underbara små gator och välskötta hus.

Där staden tog slut i ena änden var låg det en medeltidsborg som var ombyggs till restaurang och en kyrka som de hade pianolektioner i

Vilken stad/by!!! Utsikt till havet. HÄR ville Kate köpa ett hus/en lägenhet.

En för oss välkänd väg ner till stranden slingrade sig upp och ner för sluttningarna. Vinodlingar och olivträd täckte vidderna.

Parkeringen låg 200 meter från stranden. Både Berth och Kate badade så fort kropparna nästan torkat. Det var 29 grader och strålande sol.

När de trivs som bäst 🙂

Men molnen från bergen övervann tillslut den blå himlen. Temperaturen sjönk till 26 grader men det var lika gott att stanna på stranden. Det tyckte många andra också. Läsa bok till vågskvalp är härligt.

18.30: Himlen mörknade mer och mer ju närmare Arielli vi kom och magarna knorrade lite.

Vi hittade en jättefin restaurang som serverade goda pizzor, man fick menyn i telefonen om man höll kameran över QR-koden, men den var bara på italienska. Man ska ha munskydd på när man går in. Personalen hade också munskydd på som ni ser 🙂 och de ville se våra covidpass. (Första gången någon ville se det). https://www.giangipizza.it/Giangi_food_2020.pdf

20.45: När vi kom hem packade vi ihop, duschade och underhöll oss med våra iPads. Och åt glass!