12/8 Resan söderut


Vi startade klockan 04.00. Och Kate som gick och la sig först började köra.

I Halland och söderut i Sverige låg dimman tung, men trafiken var lugn. När solen gått upp och klockan passerat 6 så var det klart igen.

Det gick bra för Kate att köra så hon körde ända till Rödby. Köpenhamn breder ut sig ser man från bron.

8.45: Väl på färjan mellan Rödby och Puttgarden var det gott med lite mat, och kaffe.

När vi kört iland blev vi stoppade och vakten frågade – på svenska; “Vad gör ni i Tyskland? Vi svarade att vi var på väg till Italien. Då sa han, “Ah trevlig resa!”

11.15: 25 grader och dismoln. Långa köer utanför Hamburg.

12.15: Kö, lång kö! Vi visste inte varför men totalt stopp blev det bitvis. Vi har allt mycket att lära av tyskarna när det gäller att köra på motorväg. De lämnar alltid som en tom fil mellan mittfilen och längst till vänsterfilen, ifall det skulle komma utryckningsfordon. Och när det är hårda inbromsningar blinkar de alltid med varningsblinkers.

14.15: Äntligen frukost, eller lunch??

Hungriga magar blev mättade och bilen tankad. Toaletterna var som vanligt längs autobahn, rena. Pausen blev kort och sedan var vi påväg igen.

Vi fortsatte att köra i kö en timma till sen var det dax att svänga av från A7. Vägen var mindre men mestadels två filer i varje riktning. Härligt att slippa kö!!

18.30: Middag på McDonalds, mc Ribs är gott. Även detta stoppet blev kort men vi var mätta när vi körde vidare.

Autobahn 9 är en autobahn med mestadels fri fart. Här var det få vägarbete så bilarna körde otrevligt fort. Man undvek filen längst till vänster. När de passerar i 200 skakade bilen till.

22.35: Hotellet fick bli kontaktat eftersom ankomsten blev efter stängning. När vi kom fram stod rummet redo och koden passade perfekt.

2 tankar om “12/8 Resan söderut