29/10 Sol och värme

Det strular med uppladdning till hemsidan. Frukosten tog vi på hotellet i lugn och ro. Kate kunde kämpa vidare med publicering.

Vi skulle gå till arenashopping som ligger söderut men mötte så många med flaggor så vi vände och stillade nyfikenheten.

Det var en jättedemonstration för ett enat Spanien (inte eget katalanskt styre). Senare på svenska nyheter hörde vi att det var mellan 300 000 och 1 000 000 personer som var med.

Efter en timma gav vi upp och gick på parallellgatan (inte så lite folk där heller) ner till stranden via en vinmarknad som låg i parken jämte triumfbågen.

Vi gick genom den stora parken och på igenkännbara vägar ner till havet.

Det var underbart i solen så vi låg på stranden en bra stund. Det var kanske 18 grader i vattnet så fotbad fick räcka.

Det är en lång strand i Barcelona och det går en strandpromenad längs hela stranden. Fullt med folk och aktiviteter.

Vi tog en drick- och kisspaus innan vi gick vidare längs stranden där solen var. Det märks att det är sent på året för solen står lågt.

När solen gick ner bakom husen gick vi vidare.

Vi åt jättegoda hamburgare på Makamaka som låg vid stranden på piren vid hamnen.

Och gick längs vattnet i för oss nya områden vi ej varit i innan, Barcolonete

Sen gick vi vidare in i Barri Gotic och vidare mot LaRambla. Vi passerade mysiga platser på vår väg genom trånga gränder.

Vi hittade det lilla torget vi var vid förra gången, Placa del Pi (där killarna uppträdde) där tog vi en kopp kaffe och var sin kula glass.

 

Vi stannade till i en av de tusentals minimarknader som är ständigt öppna och inhandlade lite vatten. Idag gick vi 21200 steg enligt iPhone.