25/8 Längs ostkusten förbi Bari

Vi åt frukost och checkade ut för vidare färd söderut.

10.00: Vi körde den slingriga vägen längs kusten. Solen tittade försiktigt genom de tunga regnmolnen som ibland släppte en skur. Bilen som vi tänkte tvätta var ordentligt avsköljd av regnet från igår.

Vi lämnade bergen vid porta Mattinata och förundrade oss över hur man kunde låta ett stort vitt hus alldeles vid vattnet bara stå och förfalla.

När vi kört genom en kilometerlång tunnel var vi ute i platta landskapet.

Vi körde på en lång väldigt smal ö med odlingar på ena sidan vägen och stränder och campingplatser på andra sidan.

Vi körde vidare söderut längs kusten, om man väljer den lilla vägen i stället för motorvägen passerar man många små söte städer. (Margherita di Savoia)

14.30: I den lilla staden Trani stannade vi för att äta något. Vilken stad!! Så vacker med sin hamn och pampiga byggnader.

Hamburgaren på en av restaurangerna i hamnen smakade riktig gott.

På ena sidan hamninloppet fanns en borg som skyddade på sitt vis och på den andra sidan en stor kyrka som skyddade på ett annat vis

Vi körde igenom Bari och tittade på borgen och in i de små gränderna via bilrutan. Men bestämde oss för att köra vidare.

Cykelställ av den fräckare sorten.

När vi hade kört länge och en ordentlig omväg (fru Google hittar ibland så konstiga vägar till målet. Ut på kostigar mellan åkrarna, för att när man väl är framme se att om vi kommit från andra hållet…) kom vi fram till hotellet som låg 300 m från landningsbanan för en militärflygplats.

Vi fick bo i ett Trullihus. De var så små så dörröppningen var inte högre än 160 cm

Det var lite större inuti. Men toaletten var i stil med husvagnstoalett, allt i allo, eller man kan väl säga att toaletten var inne i duschen.

När det åskade och regnade som mest passade vi på att fika och spela spel. Båda njöt av att nå internet och kunna planera morgondagen.