24/8 Grattis Tom

Frukost strax efter 9. Bröd marmelad och frukt, kaffe och juice. Italienare äter mycket på kvällen och nästan ingen frukost 😉

Vi åkte till stranden som värden rekommenderade. De hade kanoter där som vi kunde låna.

Men det blåste, ganska mycket! Vi blev som riktiga italienare på stranden. Solstol och parasoll.

Lunchen idag? Solen gömde sig bakom moln och det blev genast svalare. Men ibland tittade den fram och visade på sin styrka.

Pappor som bygger sandslott.

Lite bättre lunch blev det. Vi delade på skinka och mozzarella, mättar mer än man tror

Det var middag på airbnb:et igen och det nappade vi på. Kostade €20 per person för två rätter + efterrätt (frukt) + kaffe och en hutt och så vin och/eller vatten till. Idag fick vi pasta med hemmagjord pesto, såå supergod. Och till huvudrätt fick vi en slags lasagne gjord på äggplanta också jättegott.

Vi fick ett ungt italienskt par på andra änden av vårt bord och de kunde prata engelska, inte bäst men tillräckligt.

Sen kom åskvädret och ösregnet och då är det inte lika charmigt med vindruve-tak längre. Alla fick flytta in under taket och corona-avståndet blev italienskt dvs 1 m. Vi fick fler grannar vid bordet och killen i det unga paret hade nu fått mer “under västen”och pratade fler språk. Lite spanska med kataloniskan lite engelska med oss och lite franska med det franska paret som också fick komma närmare. Mest var det engelska på blandat vis men det blev en mycket trevlig kväll, och sen (kl 00.30)

När vi lagt oss läste vi besiktningsprotokoll för ett radhus som Elin och Tom skulle gå på förhandsvisning på.