19/8 En ravin, en Borg och stranden

Idag startade vi lite tidigare, det var skönt. Lite TV4 morgon som sällskap (man var tvungen att logga in med BankID :o)

10.20: Det var kristallklart väder idag, vilka vyer det erbjöds längs vägarna

Sen körde vi iväg på dagens utflykt. I början på färden går vägen oftast åt samma håll så kom vi till korsningen och denna dagen körde vi åt höger, de andra dagarna hade vi kört vänster eller rakt fram. Men vi skulle västerut.

Första målet var ravinen vid Pennadomo. Pennadomo var en liten stad som låg ovanpå ravinen. Man kunde gå in i ravinen och väggarna var nog 80-100 meter höga, stupande.

Klipporna runt ravinen var som smala tunna skivor som stod rätt upp och ner.

Vi körde vidare uppför slingrande vägar och sedan ner för slingrande vägar.

Tills vi kom till Castel Medievale di Roccascalegna. En Borg längst ut på klippan med en liten mysig stad i angränsning.

Närmast borgen låg de gamla delen av staden med smala små gator. På bilden längst till vänster syns den lilla drickhissen som Kate pekar på. Användes för att få upp drickan till barens övervåning.

13.30: Nu hade vi varit kulturella nog för denna dagen och åkte ner till samma strand som i går, Spaggia di foce.

Nästan framme hittade vi en jättemysig restaurang som var öppen på dagen! Magen var riktigt god.

Spaggia di foce tyckte vi var den bästa stranden i Abruzzo. Nära till en riktig parkering, halvstora stenar och lagom brant ner i vattnet. Inte så mycket folk.

Vi fick en härlig stund på stranden och var kvar till 18.30 då solen gick i moln.

Hemfärden gick på slingriga vägar. Fiskehusen på bilden var ofta små restauranger. Mycket sjömat på menyerna här och ALLA menyer var enbart på italienska.

Bättre än att ha soporna på gatan 🙂

Fika på torget jämte vår lägenhet. Det fiket har öppet hela dagarna till 23. Vi får gratis musik (som vi ibland dövar med vår egen musik). Vi passade på att tvätta en maskin och spelade lite spel, surfade och fyllde på hemsidan med en innehållsrik dag.