16/8 En tur i Abruzzos bergsområde

Det såg ut att bli en riktigt varm dag så vi beslutade att köra upp i bergen. Men först en lång sovmorgon (tja ni vet ju vad det innebär, sova till 8 eller 9 om det är bra). Sen en lång frukost.

Vi planerade en rutt och kom iväg vid tolvtiden. Tanken var att kolla de små byarna och utsikten från de höga bergen.

Men bilen behövde soppa och vi behövde bröd och vatten, och yogurt. Så Berth och Kate gjorde inköp på var sin sida korsningen i den lilla byn Orsogna.

I början av färden var vägarna plana och gick genom vinfälten.

Alla byar både i bergen och nere vid havet hade många påbörjade husbyggen som bara blivit stående och många hus som behövdes en grundligare renovering på.

Google Maps sa att vi kunde köra i 90, men verkligheten var en annan.

Så var det av uppåt. Rak väg med brant lutning. Byarna var byggda längs de nästintill lodräta bergsväggarna.

Vägen slingrade sig genom skogen, många branta svängar blev det.

Överallt stod det bilar parkerade längs vägen och folket som suttit dem fikade eller bara låg och vilade i skogen.

Helt plötsligt uppenbarade det sig ett hotell, mitt i skogen och i kurvan en stolslift, mer hotell och sedan en lång marknad, full med folk. Mitt ute i skogen! (Där behövs inga munskydd 🙂 ) Orten hette Maielletta.

Så kom vi upp till toppen så långt man kunde köra. Skidbackar och antenner som iaf inte gav bättre mobiltäckning.

Vi kom inte ända upp till Madonna de Blockhouse som skulle vara ett litet kapell med en Madonna inomhus och en fantastisk utsikt åt alla håll.

Vi nöjde oss med att gå 200 meter av de 2000 som det var till målet. Där fikade vi och njöt en stund av utsikt, bara 27 grader och fläktande vind.

Vi körde ner från berget och tempen steg för att tillslut stanna på 40 grader. Promenaden i en liten park med vatten gav vi upp när det inte fanns parkering. Vi körde vidare mot vatten i större mått.

Det blev en stund på stranden tills solen gick ner bakom kullen. Då körde vi hem igen.

Fika med italiensk glass, mums. Lite nyheter i form av Aktuellt och en del surf. Sen tränade vi på spelet Clever (hur ska vi annars kunna slå Elin och Tom)

Det blev en sen kväll.