8/9 Stranden lockar, var finns det lä?

DATUM

Lör 2/9

Sön 3/9

Mån 4/9

Tis 5/9

Ons 6/9

Tor 7/9

Fre 8/9

Lör 9/9

Sön 10/9

Mån 11/9

Tis 12/9

We chosed the same beach as yesterday

När vi ätit vår frukost i halv storm beslutade vi oss för att gårdagens strand nog ändå var den som låg mest i lä. När vi landade på stranden hade molnen skingrats och det blev en riktigt fin dag.

Sandy sandwish, but a wonderful sandy beach

Vi badade och läste bok tills det var dax att bada igen. Och sedan var det fika, men det fick bli stå-fika så det knastrade mindre mellan tänderna.

Kate is reading her book, by listening

Helt underbart! Lite över 30° i luften och 26° i vattnet. Vinden svalkade en del den med.

We stayed till the sun set

Vi stannade tills klockan blivit strax innan 19.00 och vi var inte ensamma på stranden efter en arbetsdags slut. Många italienare som kopplade av en fredagseftermiddag.

We bought some meat and cooked dinner ourselves

Så åkte vi runt Isola di Capo Rizutto och slaktaren. Han hade en del att välja mellan. Det var P-sons tur att laga mat och när det väl var dax så smakade det gott. Kastruller, stekpannor och andra köksverktyg hade en del mer att önska.

Icecream for dessert

Efterrätten intogs på en närliggande Gelateria. Sen vandrade vi hem i den 26° sommarnatten. Helt underbart.

Kate took the stitch ewa had on her finger

Så var det då dax för veckans mest spännande händelse. Eftersom Ewa fångade en vas på jobbet innan vi åkte ner och fick sy några stygn i långfingret så skulle ju dessa tas medan vi var i Italien. Dom hade knutit åt riktigt bra så det var ett tråcklande innan man kom under knuten. Men bort kom de och spänningen var över. Godnatt 🙂