4/9 En röd strand

Breakfast with nutella

DATUM

Lör 2/9

Sön 3/9

Mån 4/9

Tis 5/9

Ons 6/9

Tor 7/9

Fre 8/9

Lör 9/9

Sön 10/9

Mån 11/9

Tis 12/9

Breakfast at the terrace, a winding stair is the way

Berth och Kate startade dagen med lite mat handling. Sen åt vi frukosten på terassen. Idag var det en riktigt blåsig frukost!

Wonderful beach, Spaggia di Le Canella

Vi åkte några mil norrut på små slingriga vägar för att komma till en strand i lä kanske, Rosa eller röda stranden, Spaggio di Le Canella

Much bath and a fika

Det blåste verkligen mycket och Berth trodde 11-15 m/s. Stora gäss på vågorna längre ut. Men vi fick i alla fall lite lä bakom berget. Vattnet var underbart men vi upptäckte strax att fiskarna gillade att bita i fötterna. Berths sår på benen smakade extra gott. De bet riktigt hårt.

We left the beach at 6 pm

Stranden från ovan, där alla hus låg. Egentligen låg de jättefint med ungefär var tredje hus var inte färdigbyggt och många var bara påbörjade och stod där som skelett, ibland redan igenvuxna av träd och klätterväxter. Men de flesta hade en övervåning som hade igenmurade fönster och var helt oinredd.

Sunset and windcraft

Anders navigator ledde oss ut på åkrarna där vägarna var byggda för enbart traktorer. Här var ängarna “minerade” med vindkraftverk. Så fruktansvärt fult det är!! Vi handlade på Lidl och hungriga på vägen hem smaskade vi på en chipspåse.

Dinner at an restaurant in the village at 9 pm

Väl hemma gick vi genom duschen och vidare till en restaurang som på en måndagskväll var full med folk. Blandade rätter som smakade gott, men middag kl 21, är inte riktigt svenskt.

Det blev natten så fort vi kom hem. Lite duggregn, en blixt och en hel del vind skulle vagga oss till sängs, men klockan midnatt körde de igång ett fyrverkeri i centrum i GP längd.