30/6 Vägen söder om München

Hela natten åskade det rejält och regnade i samma skala. Men vår natt blev inte så lång för klockan ringde innan 05.00 och 05.05 var vi på väg.

Vi trodde vi skulle vara ensamma på vägarna men det var mycket trafik – och mycket regn!

Men när vi körde över gränsen till Österrike släppte det och ju längre söderut vi kom desto bättre blev vädret. När vi passerat gränsen till Italien hittade vi ett ställe där man kunde duka fram frukost, det smakade gott!

Man får det inte roligare än man gör sig, heter det ju och roligt hade de i baksätet – då de inte sov. Italien var mer kuperat än vi trodde men vägarna var väldigt fina och det var inte vägtullar överallt utan bara när vi körde på och alldeles utanför Rom.

Garmin visade oss lätt till hotellet som var fint även om det kanske inte såg så ut från utsidan.

Krister, Björn och Elin stannade på hotellet medan Berth och Kate åkte till flygplatsen och hämtade upp Elsie, Sten och Christian, Sen åt vi middag på kvarterets pizzeria och ramlade i säng.

 

Sammanfattning:

 

Det var mycket motorvägsbyggen runt München, men enklare att köra runt München än genom. att passera gränserna mellan Tyskland, Österrike och Italien märktes inte alls. Det var enklare att köra på motorvägen i Italien än vad vi trodde för vi slapp många vägtullar, bara en “ticket” när vi körde över gränsen och sedan betalning strax utanför Rom. Vi såg på utomhustemperaturen att det var underbart med airkondition i bilen. I Italien var det dåligt med rastställen längs motorvägarna. Skönt att komma fram, resan hade gått mycket bättre än förväntat.

 

Daily story

We drove outside München throw atria to Italy. You just passed the borders whithout any stops.
We arrived at Rom earlier than we thought.