29/6 Så var det dax att åka söderut

Vi startade som vanligt tidigt på morgonen och hämtade Krister kl 03.30. Kate körde första sträckan, den enda vi hade regn, från Göteborg till Rödby.

På färjan blev det medhavd frukost – gott.

När man kör är man ganska ensam om att vara vaken i bilen.

Denna resan hade vi sällskap av “fru Garmin”. Hon protesterade vilt när vi tog av för att hitta en bensinmack, det ingick inte i hennes planer “wrong way, wrong way”

Alla toaletter längs autobahn är rena och frächa men kostar en biljett.

Fri hastighet finns det fortfarande kvar på utvalda sträckor. De kommer med ojämna mellanrum och varar ca mellan 1-5 mil. Första sträckan var redan innan Hamburg, här går det fint att testa bilen.

Lunch/middag serverades på rastplats ca 10 mil söder om Kassel. Det var sol och klarblå himmel och termometern klättrade änd upp till 30°. Kyklingwrapsen var goda!

Framme i Augsburg på Etaphotellet var vi kl 18.15. Nu var det dax för resterna från lunchen – och en dusch!!  Två av killarna ville se fotboll, medan vi andra var helt ointresserade.

 

Sammanfattning:

 

Lugnt på vägarna och ganska lite trafik och inga långtradare. En del vägarbeten mellan Kassel och Wurnsburg och även norr om Hamburg, men ingen som jobbade så det var lugnt.

Söndagar är bra autobahndagar för då får inte långtradarna köra.

 

Daily story

We started at 03.30 in the morning and drove to Rödby by Malmö. We ate our breakfast at the ferry. It wasn´t  so much traffic som we could drive fast.
We arrived at out hotel at 18.15