1/7 Rundtur i Rom

Vi tog lokalbussen plus Metro in till centrum. Där letade vi reda på en rundtursbuss (inte svårt alls, det fanns gott om dem)

Vi åkte i två timmar och shortsen var som om vi hade badat med dem. Det var 37° i skuggan.

Rom är en fantastisk stad med massor av gammalt att se på. Två dagar kommer inte alls att räcka för att mer än bara nosa på allt.

Efter bussturen tog vi oss till Mc Donalds och drack kaffe och åt en glass. Sen traskade vi vidare till en del av sevärdigheterna. Till och med familjen P-son sökte sig till skuggan och den svalka som gavs vid någon av alla fontäner.

“Pappa jag vill ha en italienare” fast kanske inte just den på bild… Vi tittade på flera kyrkor och passade samtidigt på att svalka och vila oss. Värmen tar ut sin rätt.
Vi vandrade förbi fontäna di Trevi och vidare till Hard Rock Café

Här var det verkligen svalt och vi var hungriga. Maten smakade toppen.

Fulla av ny energi kunde vi traska vidare till Spanska trappan. Nu var det inte lika varmt längre, kanske bara 32°

En glass till den som önskade och sen bar det av hemåt med tunnelbana och buss.
Det var underbart med en dusch och lite avkoppling

 

Sammanfattning:

 

Vi bestämde oss för att ta en sightseeingbusstur runt i staden för att kanske kunna bilda en uppfattning hur långt det var mellan sevärdigheterna och om det var något man inte var så intresserad

 av så fick man ju se det ändå.

Det var en oerhört varm busstur och byxorna var blöta i baken när man klev av. McDonalds är ett säkert kort för gott kaffe. Det “svenska” kaffet i Italien heter cafe di americano.

Vi vandrade vidare med påfyllda vattenflaskor. Det fanns småfontäner med rinnande vatten lite här och var som man kunde fylla på flaskan vid – eller så köpte man sig vatten, dricka var ett måste!

Patheon, den äldsta bäst bevarade kyrkan, var inte så mycket att se men svalkade gott. Torget, Piazza della Rotonda, var ett mysigt torg med massor av konstnärer med sina staffli.
Fontana di Trevi var trång. Platsen framför räckte inte alls till till den folkmassa som ville se fontänen. Vakter passade hela tiden så man inte badade eller doppade fötterna i fontänen som för övrigt var vacker.

Hard Rock Café – sviker inte och det var riktigt svalt där inne. maten var underbar. Spanska trappan hade till vår besvikelse inte en enda blomma och kyrkotornet var täckt av byggnadsställningar.

 

Daily story

We took a sightseeing bus tour and got guiding throw earphones. it was a hot ride and you were wet in your back when you went off. We got coffe and icecream at McDonalds and walked to Patheon, a famous square, Fontana di Trevio and the Spanish stairs.
We ate dinner at hard Rock Café.