29/6 Lång Bilresa Söderut

After a good breakfast did we leave the Duffus

Gick upp halv åtta och packade ihop allt som låg spritt i bilen. Åt en god frukost och satt och pratade en stund innan det var dags att lämna familjen Duffus.

They couldn´t change the tyre so we got another car

Vi åkte till Eugene där det låg en AVIS. Eftersom det inte fanns någon som kunde byta däck på en söndag så fick vi byta bil.

Vi fick en full-size och vilken skillnad det blev – till det sämre. Men vi har ju inte så långt kvar på vår resa så det var bara att vara lycklig över att vi fått ha “vår” fina Van så länge.

We drove south, took a stop för an ice cream

Vi stannade till vid en gammal mac som blivit kiosk. Här köpte vi var sin jätteglass och åkte vidare. Vägen var bred och fin och gick upp på höjderna för att strax efter gå ner i en dal igen.

Beautiful road and a view of mount Shasta

Mount Shasta kunde man se långt innan vi kom fram till denna snöklädda bergstopp. När vi passerade var vi på drygt 1000 meters höjd. Några mil med berg och dalbana följde och sedan kom slätten. Platt, platt, platt.
Vi åt middag på Dennys, inget som vi gillade så särskilt.

After a couple of movies…

Barnen såg ett par filmer till och spelade data i baksätet. Tiden var det inga problem att födriva. Men det var inte så mycket att se så boken kom väl till pass. Solen gick ner 21 och resterande 4 timmar körde vi i mörkret.