30/6 Turistens Trask I San Fransisco

A morning of sleeping

Lite sovmorgon kändes skönt. Vi åkte in till San Fransisco och stannade alldeles ovanför Golden Gate-bron.

Golden Gate Bridge

On our way to Nob Hil

Eftersom det var så lång kö till spårvagnen så gick vi upp, upp, upp. Och när vi väl kommit upp så gick det ner för att i nästa gatuhörn vända upp igen.

From Nob Hill to the “street of steps”

Vi gick förbi Taylors garden och såg kopian av Notre Dam och alla de flotta hotellen på Nob Hill. Sen gick vi uppför en smal trappa för att sedan komma till trappornas gata. Nu var det mutning som gällde, en stor glass! Nej minst 10 för alla dessa uppförsbackar, tyckte Elin.

Lombard street in San Fransisco

Vi gick sedan vidare till Lombard street med sin kurviga gatsnutt. Här fanns det nog mer trappor än i trappornas gata.

Pier 39 and Hard Rock

Efter detta gick det bara nerför tills vi hamnade i Fishermans Wharf. Nu skulle här shoppas – souvenirsaker. Och ätas fiskmat – och glass förstås.

Funny statues – a live!

Det fanns gott om Souveniraffärer och fiskrestauranger i Fishermans Wharf. Och Här fanns mycket annat att titta på, målade soldatstatyer – som rörde på sig!

Hard to get tickets to Alcatra

Vi gick för att beställa biljetter till Alcatraz för dagen efter, men fick rådet att återvända när kassan öppnade dagen efter för då släppte de ytterligare ca 100 biljetter (konstigt system, men men…)

Cable car turning around by hand craft

På Pier 39 kunde man välja bland frukt, glass och godis. Inte så billigt precis.Men glassälskarna köpte var sin glass och sedan vandrade vi till närmaste spårvagn. Och vilken kö!!

Going by cable car in San Fransisco

Men den gick ganska snabbt så vi ställde oss i den och blev underhållna av en mycket duktig jonglerare. Chaffören på vår vagn var en skrattande guide full av humor så färden blev riktigt kul. Vi fick platserna på utsidan och bara det var spännande ($2/pers).

We found a Virgin store with Dragonball movies – wow!

Sen kom det viktigaste på dagen för två av semesterfirarna – affären “Virgin” och Dragonballfilmer. Det blev jubel när vi kom in och de hittade över trettio olika filmer.

A whole truck with just Coca Cola

Åter på hotellet badade Berth och barnen medan jag fixade kvällsmat.