Gråskärsgatan v31

Berth utforskade! Hur låg balken i köket, var fanns stolpen som bär. Vilken dimension har balken, var ska den nya stolpen stå, hur ser taket ut ovanför undertaket?

Och väggen mellan köket och vardagsrummet, hur ser den ut inuti? För att komma lite närmare så tog han ut dörrar inklusive dörrfoder. Öppningarna in till vardagsrummet blev lite större.

Idag kom köksskåpen, och det gick på 5 minuter så låg alla paketen på insidan

Kate slipade och spacklade. Man ser inte ett skit av vad som gjorts, inte heller hur hon såg ut efter slipningen:). MEN det kommer att synas om hon slarvar!!

Sen utforskade Berth även hur det ser ut i entren. Vad fanns ovanför yttertaket som sitter kvar där? Det är bara att riva det gamla yttertaket i entrén och sen sätta nya takskivor så blir taket som det ser ut i övriga tak i kök/hall.

Visst låg det en balk även över den gamla inbyggda entren. Den syns längst in på vänstra bilden. Nu åker Berth ut på sjön och då har han med sig fakta för att leta balkar och fundera vidare på hur det ska byggas.

 

Tisdag 2/8

Först revs det loss mer lösa tapetbitar, sen lite tejpning på lister runt fönstret. Sen var det dax för Biltemas spärrfärg.

Färgen luktade mycket och var kletig. Kate tyckte det gick långsamt, hon hade ju tänkt sig hinna spackla också… Men när det gått 30 minuter över tiden, klockan ringer 20.45 varje dag för då SKA Kate packa ihop, så var rummets väggar målade.

Konstigt att golven ser så prickiga och kladdiga ut när Kate varit framme och målat?

Bara rengöring av penslarna kvar. OLJEFÄRG!!!

Inte kunde man tro att en väggfärg var oljefärg?! Och inte är det så roligt att göra rent penslarna och rullen heller. Rullen gick i bingen och penseln gnuggades. Även diskbänken fick gnubbas.

Det var fantastiskt skönt med en dusch när arbetet var slut.

 

Onsdag 3/8

 

Startade med att tvätta av balkongdörrarna med starkt rengöringsmedel men sedan såpa. Det rann gult från dem och de blev riktigt vita efteråt.

Sen åkte den övre mattan ut, men den under borde nog också avlägsnas innan inflyttning.

Och så avlägsnades lite matta från ett par trappsteg till, så var kvällen slut

 

Sönddag 7/8

 

Helgen har känts seg! På lördagen grundades fönstret och ett lager färg ovanpå det. På söndagen blev det två lager färg till så då ska väl fönstret vara klart.

Den ena stolpen saknade en del längs ena sidan. Men flera lager träspackel kan nog fixa till stolpen. Alla stolparna fick lite grundfärg. Om det sedan visar sig att det behövs mer spackel så får vi ta det då.

Resten av tiden användes till att riva tapet i sängkammaren och spackla ojämnheterna. Nu är halva rummet spacklat första gången.