Gråskärsgatan v32

Först börjar man med att riva loss tapeten där det bubblar sig, sen spacklar man och tittar på hur det bubblar sig igen. Ge inte upp, ge inte upp, tillslut så är allt spackel. MEN sängkammaren hinner nog inte bli klar innan Elin och Tom kommer hem från Arjeplog 🙁

Skrapa trappan var till och med ett roligt jobb efter spacklingen. All matta är borta UTOM 10 fronter, men med värmepistolen ska vi nog få den mattan att släppa också.

 

Tisdag 9/8

Idag fick Kate äntligen sällskap i husrenovering. Men eftermiddagen började hos Yasar som är vägg-i-vägg granne. Han visade hur han hade byggt sitt kök och kunde ge Berth bra fakta om bjälkars storleken och andra byggtips. Efter middagens kaffe intogs i huset.

Sen började Berth riva taket i entren. Nyfikenheten är fortfarande stor på var bärande bjälkar och balkar finns

Kate gav sig på slipningen av alla väggar i sängkammaren. VILKEN VÄLSIGNELSE med slipgiraffen! Lite uppgiven startade hon, hur mycket mer tapet behövdes rivas efter slipningen?? Men när väggen var slipad var resultatet förvånande. De flesta bubblorna var borta?!! De ojämnheter som gamla tapetrester gav försvann de också. Sen var det bara att åka hem och duscha!

 

Onsdag 10/8

Berth ville kolla den där balken eller vad det var som var bärande i väggen. Så ett litet hål blev större och dörrpartiet var en enhet som inte var bärande och kunde därför tas bort.

Det blev riktigt luftigt och ljust i hallen och gav en “mycket större”- känsla.

Det gamla dörrpartiet var tungt och ska förhoppningsvis komma till tippen väldigt snart.

Torsdag 11/8

Berths dag började 5.30 och resan till Ystadstrakten startade 5.45. Han skulle köpa en balk, 225 x 115 och 4900 lång, för 1500 kr men fick med sig två eftersom balk nummer två bara kostade 500 kr. 60 mil senare var han hemma igen. Han kunde inte låta bli att slipa lite på balkarna innan han körde dem till huset.

Efter middag och en stund i solen fortsatte jobbet. Berth frigjorde det som höll balken och Kate spacklade kattvinden igen

Sen fortsatte Berth att göra ett hål i golvet och där hittade han grundplattan bara 10 cm under golvet.

Han gjöt en lite större betongklack för stolpen att stå på. Kate fortsatte sitt jobb med att ta bort en bit matta till i trappan.