30/8 Förlänga sommaren på Sardinien

At the airport Säve. The airplane was delayed so we started 11.20 instead of 10.30

Tom körde oss till Säve och det gick fint att checka in bagaget. Vi skulle lyfta 10.30 men planet var försenat till Göteborg så vi fick lyfta 11.20.

Säve airport

Säve flygplats blir mer och mer trevlig. Vi hann äta en räkmacka innan vi skulle flyga.Mats och Lise-Lotte visste att det finns en Gate 3 och det är det inte alla som vet så där fick vi god plats.

A cup of coffee at Alghero airport

Vi landade lite senare än vad som var tänkt men vi hade ju semester så visst hann vi med en kopp kaffe på Algheros flygplats. Denna flygplatsen är lik Säve, lika liten.

It took 1,5 hour to get to the resort.  

Det tog ca 1,5 timma att ta sig till Costa Paradiso och resorten vi skulle bo på. Stora fina vägar i början som övergick till små fina slingrande vägar. Vi hittade receptionen och kunde lätt checka in. Lägenheten var fräsch och poolen fin.

We went to the store and bought food for breakfast, and then we ordered pizza for home.

Hungriga som vi var åkte vi till affären och handlade frukost, sen beställde vi pizzor som vi åt på balkongen, det smakade gott.

The nearby beaches were cliffs

Lite researching på omkringliggande stränder. Vi har nog inte samma uppfattning om stränder som italienarna har, de flesta var ordentligt klippiga.

Mats ande Berth got wet.

Mats och Berth tog sig ett dopp medan Lise-Lotte och Kate käkade glass och tittade på.

Different cliffs inte different colours.

Karg natur med flera färger på klipporna. Ibland formade klipporna små pooler i havet.

Our pool

När vi kom hem packade vi upp och surfade lite (när vi väl fått napp på internet). Mats testade poolen som fick godkänt.


Sardinien är mycket kuperad och vägarna slingrade sig upp och ner längs bergen. De större vägarna var fina och ganska nygjorda. Även de små slingrande vägarna hade asfalt. Vi fick hyra en Fiat Panda, det var inte stor! Väskorna som inte fick plats i bagaget fick dela säten med passagerarna.