26/6 Resan går vidare till Serifos

Happy birthday Elsie

Farbrorn i receptionen fixade färjebiljetterna för i morgon och vi fick wifi-koden. Rummet var ROSA! En säng till oss var och det var skönt. Rummet var bokat hemifrån.

Good breakfast, we we’re all alone in the room

Ensamma i frukostmatsalen

Tur att vi satte klockan på 9 så vi hann med våran köpta (6€) frukost. Men vi hade hela rummet för oss själva. Här fanns kokta ägg och omelett som såg ut som en tjock pannkaka, vanliga rostbröd och en gammal brödrost. Blaskjuice och kaffe som var gott. Här fanns en “riktig” cornflakesmaskin.

We checked out from the hotel and walked to the harbour for to see when our ship should depart. we checked how Elin and Tom should go when they arrive to Greece

Vi checkade ut och gick de 500 m till hamnen för att kolla var färjan avgick från, kaj/port 9. Sen kollade vi lite hur Elin och Tom skulle ta sig ut. Ojoj inte det lättaste. Det är ett trassel med färjor och öst och avgångar. Tasos på färjeargenturen hjälpte oss ned många förslag.

Lunch, we took something we knew

Färjeguiden gav oss även restaurangförslag så vi fick i oss – mat. Vi tog något känt från svenska grekmenyer.

We bought the boat tickets at the hotel but you can buy them in the harbour

Båtbiljetterna köpte vi på hotellet men man kunde köpa dem i hamnen, vid bussterminalen. Det var bra mycket krångligare att ta sig mellan öarna än vad vi först trodde, inte så lätt att sammanstråla med Elin och Tom.

6 hours to Serifos, one of the 5 destinations for the ship.

Den färjan vi åkte med gick till 5 öar och till Serifos var det 6 timmar med långsambåten som var den billigare turen. Vi bestämde oss för en ö ganska långt söderut, Serifos, ön som inte så många vet så mycket om.

The dockside was a smoky place

Öarna vi passerade var karga och bruna och här o var fanns det små vita byar. Färjeturen var fläktig och saltig och väsnades en del. Vi satt på däck så nu har vi nog fått i oss vårt nikotinbehov för resten av resan.

They told us that there will be lot of people offering hotel, but no! After a while a guy came and asked us if we wanted to stay at his hotel

Det stod inte en hög människor och väntade på kajen, men 5 minuter senare dök det upp en kille på cykel och frågade om vi ville bo på deras hotell vid stranden för 30€/ natt. Det tackade vi ja till och började gå genom den lilla lilla byn.
Vi fick ett litet rum med utsikt över stranden och staden. Vi bemöttes väldigt familjärt, mysigt.

We were hungry so we went 20 m to a restaurant at the beach.

Hungriga magar skulle mättas så vi gick 20 m till en restaurang med bord både på stranden och i huset.

It was different to choose food than you do in Sweden. We could choose direct from the fridges in the kitchen and fresh fish on ice

Välja mat är annorlunda mot Sverige. Vi fick följa med in och titta på färdiglagad mat och råvaror och sedan välja. Grekisk sallad, ugnsbakad fläsk filé med potatis och typ potatisgratäng med kyckling. Det smakade riktigt gott.

                      We got company of ducks and good service. 21 sharp it was dark because the sun went down

                                                       Middagen blev sen och vi fick sällskap av närgångna ankor. Få gäster och full service. Kl 21 släcktes lampan, det är så man upplever det när solen går ner.

The room was very small but cute

Hotellet som vi hittade hade pyttesmå rum med små sängar, men så mysigt.

Sammanfattning:

Man åker inte hur som helst i den grekiska övärden. Färjelinjerna går sina rutter till ca 5 öar var och nästa båt till en annan “ögrupp” går inte samma dag, kanske inte dagen efter heller. Så det var inte bara att luffa omkring som man ville utan det krävdes allt lite planering. Det fanns snabbåtar och de kostade ca dubbelt så mycket och tog sig fram på drygt halva tiden.
Det var inte heller som vi hört, att det står folk med hotellerbjudanden på kajkanten. Vi började traska mot den lilla byn och då kom det en kille cyklande som erbjöd oss rum, det var också den ende på hela resan som erbjöd rum. Jag tror hotels.com och booking.com m fl tagit över hela den verksamheten.