14/6 Mot varmare breddgrader

Resan fortsatte klockan 07 mot Basel och sedan vidare till Geneve via vackra vägar längs Schweiziska sjöar och massor med tunnlar.

Det var inte lätt att hitta rastplats men när vi väl gjorde det smakade frukosten jättegott. Vi körde genom centrala Geneve som hade fontänen igång.

Sen var det svårt att hitta. GPS i all ära, MEN den är bara ett komplement till den riktiga kartan. Slutligen hittade vi en ny motorväg till Annecy.

Därifrån gick motorvägen till Grenoble och vidare sen vidare på småvägar till Sisteron. Härifrån kan man köra på fin motorväg tills det är dax att ta av mot Ramatuelle på små slingriga vägar.

Efter ännu en felkörning var vi slutligen framme och klockan hade hunnit bli 19.30. Vi fick våra nycklar och packade upp i stugan. Och så kunde vi koka kaffe – underbart. Vi körde in till Mc Donalds och åt ett litet kvällsmål. Skönt att äntligen vara framme.

Vi startade kl 07 och senare än så ska man nog inte starta. Kate gillar kartor mer än GPS även om det är en teknikpryl.

Schweiz har inga rastplatser. Men det brukar finnas lite bänkar och bord där det finns restauranger längs deras motorvägar.Och det är renst och fräscht.

Småvägarna är fina men tar tid att åka för det vimlar av husbilar som ingen vågar köra om. De har byggt på motorvägen söder om Annency en bra bit så det är nog bara 10 mil liten väg kvar mellan Annency och Sisteron, vilket är den rakaste vägen genom Frankrike.

Campingen är underbar och en riktig lycka att få återvända till.