12/7 Mot Venedig

Vi packade ihop resten och åt frukost. Det visade sig att det var till städerskan vi skulle lämna nycklarna. Kl 10.20 var vi på väg mot Venedig.

Det var närmare 60 mil till Venedig och det mesta av motorvägen var ganska slingrig. Vi var framme kl 17 och började då leta efter boende.

Vi hittade ett fantastiskt ställe. Lite misstänksamma var vi när vi kom fram till den låsta grinden bredvid huset med fördragna fönster. Men man presenterade sig i porttelefonen vid grinden och fick komma in.

Otroligt välskött trädgård och ett alldeles nybyggt hus som kunde erbjuda 2-4 bädds rum. Vi var 5 och fick lov att sova på extra madrass i rummet. Såå trevlig personal.

Vi kan varmt rekommendera il Girasole, www.agrilgirasole.it

Vi åkte in till Venedig och när vi kom tillbaka hade de plockat fram en extra säng med en lapp på. “In our holiday farm “il Girasole” is importent to sleep well. God night and good to wake up /Mari”

Venedig är en charmig stad! Inte alls så skitig som vi hört att den skulle vara. Vi parkerade dyrt (€24/dygn men minsta summan att betala var €24).

Sen traskade vi i 5 timmar med uppehåll för en välbehövlig middag. Små smala gränder avlöste varandra och “vägarna” var kanalerna som hade trottoarer för oss att gå på, inte alltid men ganska så ofta. Överallt fanns små broar med trappa upp och trappa ner.

I Venedig ska man köpa med sig en mask hem det såg vi i vartannat skyltfönster. Trots att vi var där så sent var gatorna fulla med folk. Det var verkligen en livlig stad!

Fru Garmin ledde oss tillbaka via den tjänstvilliga gatan. Jag har aldrig sett så många prostituerade på samma gata. :^(

 

Sammanfattning:

 

Nu passar uttrycket bättre “Se Venedig, sedan dö” Det är en vacker stad! Om du tänker åka dit, bo i Mira strax väster om på il Girasole! Man kan gott gå på egen hand, om man är rädd att gå vilse är det bara att följa strömmen. Här var oerhört mycket folk som vandrade på gatorna mitt i natten och det fanns flera torg som var riktiga “inneställen”.

 

Daily story

Venezia ar beautiful city full of activity all the day round. You can walk without a guide, just follow the crowd.