5/7 Stranden Fondi och mat på “två trapport upp”

Klockan 9 gick vi upp och åt frukost som var en blandning av svensk och italiensk. Sen bar det av till stranden, vi valde samma som dagen innan. Oj vad mycket mer folk det är på helgen kunde vi konstatera.

VEM kom på att man kunde kasta gris i meterhöga vågor?? Jo det går men man blir ganska blöt :^) Solen sved i den redan lite brända huden.

Hemvägen gick runt affären och sen var kockarna i ristorante La Veggia i full fart, stamgästerna vid bord två skulle ju komma snart. Det blev nötfärsrullar, med frites och en mumsig sallad. och till efterrätt bjöd gästerna! på fruktsallad och glass med äkta svenskt näskaffe till.

Vi tog bilen upp till Jupiters tempelruiner på toppen av berget ovanför oss och fick uppleva en bedårande utsikt över hela Terracinabukten.

Vi avslutade dagen med en ganska lång promenad genom de smala smågränderna i den gamla stan (som vi själva känner oss som en del av).

Vilket liv och rörelse det är sent in på natten och hela familjerna är ute på stan. Barnen får verkligen vara uppe sent. Det är musik och uppträdande på många olika platser och bråk, det är det bara mellan stadens alla katter.

 

Sammanfattning:

 

Vi njuter av sol och värme och en underbar atmosfär. Stranden vi hittade var bra. Efter middagen besökte vi Jupiters Tempel på toppen av vårt berg och nej, man går inte gärna upp, det var långt.

 

Daily story

One more day at the beach. The water is wonderful and we just loves the warm weather.  We took the car up to the Jupiters tempel on the top of “our” mountain. A fantastic view over all Terracina.