3/7 Framme i Terracina

Vi startade dagen med en tur till katakomberna, San Sebastiano, som låg syd sydost i Roms utkanter. Tant Garmin hjälpte oss att hitta vägen. Tänk, vi får plats 8 stycken i våran Touran!

Katakomberna var intressanta och hade samma temperatur som vi har hemma i Sverige en vanlig sommardag. Det var nära tolv kilometer långa smala gångar som var fyllda med gravar, vi såg bara en liten del på en guidad tur. Man fick inte ta några foto.

Vi kom fram till Terracina kl 16.30. Då hade flygresenärerna hämtat sin hyrbil på flygplatsen, en Opel Safira.

Eftersom vi inte skulle träffa hyresvärden förrän kl 17.30 passade vi på att kolla in en strand söderut och känna om vattnet var badbart. Jo, det var det! Ca 25° kanske

Lägenheten vi har hyrt ligger delvis i den gamla stadsmuren som byggdes före Kristus. De har byggt på den med några meter och på så vis skapat lägenheter.

Stadsmuren omger den gamla stadskärnan som ligger en bit upp på berget. Även den är byggd på romartiden och precis nedanför vårt fönster håller de på att gräva ut en gammal teater

När vi funnit oss tillrätta i vår lägenhet och Sten och Elsie sitt pytterum MED utsikt!!! så var det dax för mat igen. (Jag vet inte om jag nånsin vill ställa mig på en våg igen).

Vi gick till pizzerian som hyresvärden sa var den allra bästa (tror hon fick betalt för att säga det) och kunde lätt konstatera att pizzorna i Sverige inte alls är så dumma. Vi vandrade de mycket smala gränderna upp till vårt igen. Berth står i öppningen till den lilla gatan vi gick in på för att komma till Elsie och Sten.

Vår lägenhet ligger nästan längst upp och utsikten är som sagt betagande. Vi kan lätt tänka tanken att vi har flyttat oss några hundra år tillbaka i tiden. Och att vi blivit äkta italienare när vi tar oss hem till oss genom romerska ruiner, på ojämna kullerstensgator och via slingrande trappor upp till vår lägenhet.

Och jo, det är varmt! Vi öppnar rakt igenom och låter vinden göra sitt men det känns inte riktigt så när temperaturen inte sjunker under 28 och airkondition inte var något som fanns då, för 1000 år sedan.

 

Sammanfattning:

 

Katakomberna var verkligen intressanta, det besöket ångrar vi inte.
Trafiken är rörig, HUR har italienare fått sina körtkort??? De kör alltid med två hjul på andra sidan linjen och med ena handen på tutan. Jag visste inte att man kunde komma snabbare fram i en kö om man tutade??!
Kusten är nära Rom – och svalare. Skyltningen är usel! Man får verkligen gå på känn och gissa sig fram. Staden vi skulle träffas i som fanns på kartan fanns inte i verkligheten.
Terracina är så långt vi sett mysigt och gammalt.

 

Daily story

We went to Catacombs in the south east of Roma. Interesting place to see. Then we drov south to Terracina. We got an hour free before we should meet the woman who llent the apartments so we drove to a beach just to feel the water.

The town is old. It was built 300 years before Christ and our apartment is a part of the wall built about the roman time.