2/7 Vandra i varmt Rom

Vi startade dagen med ett besök i St Petruskatedralen, alla utom Kate som hade 10 cm för korta shorts. En mäktig och överdådig byggnad sa de som var inne. “Hur kunde de ha råd med all den lyx när människorna på utsidan svalt ihjäl?”

Vi åt en glass på ett gatushop och tog sedan tunnelbanan till Colloseum. Vilken mäktig byggnad!!! Den rymde ca 50 000 besökare och det var föreställningar av olika hemska slag fram till 400 e Kr

Fulla av beundran beskådade vi den både från utsidan och från insidan. Det fläktade gott inne på Colloseum. Här kunde man verkligen tänka sig 18 hundra år bakåt i tiden.

Vi vandrade vidare till Palatino, ruinerna av kejsarens palats. Otroligt palats måste det ha varit. Härifrån kunde vi se hela kapplöpningsbanan och det stora centrumet som byggdes under den första tiden efter Kristus

Nu var magarna väldigt hungriga och benen ville helst inte gå något mer denna dagen. Men vi tog oss med hjälp av tunnelbanan till en restaurang nära fontana di Trevio och åt mindre goda pizzor. Sten bjöd på kaffe och glass alldeles vid fontana di Trevio (den var fanstastiskt god) och därifrån vandrade vi ner till floden och den äldsta bron i Rom.

Kropparna hade hämtat ny kraft och benen orkade ett par kilometer till. Vart man än vänder sig finns det rester från medeltiden, borgar, teatrar, statyer och andra ruiner.

Barnen P-sons med Kejsarens slottruiner i bakgrunden.

Stegräknaren visade på 19500 steg vilket ska motsvara ungefär 1,5 mil. (Eftersom den legat i ryggsäcken hela tiden känns det inte som det är en trovärdig siffra.) Vi hade ökat med ca 300 steg från dagen innan. Och jag tror bestämt att värmen hade ökat en del sedan dagen innan också.

 

Sammanfattning:

 

Colloseum är ett måste om man är i Rom! Man kan köpa en kombibiljett så man får se Palatino också vilket jag tycker man ska göra. Härifrån får man en fantastisk utsikt över både löparbanan och den riktigt gamla delen av Rom. Det är oerhört varmt att vandra i Rom och det går åt massor med vatten.

 

Daily story

We went to the St Petrus cathedral. Kate wasn´´ aloud to go inside because her shorts were to short. The other sad: “What at beauty! How could they let people starve when they had so much gold and luxery inside”

You just have to see Colloseum if you go to Roma. And it was interesting to see Palatino too, the palace of the Emperior. Where ever you go you´´l see old buildings.