19/6 Vackra Vyer I Klippiga Berg

Highway straight to Rocky Mountain

Gick upp lite senare, åt frukost och checkade ut. Hotellägaren och hans ständigt ishockeypratande assistent gav oss några goda råd på vägen samt en ny karta där de goda råden var förkryssade.

The road was big

Vägen de 12 första milen till Hope var spikrak, någon hade använt den stora kartan och dragit ett rakt sträck. Sen bar det uppåt, uppåt och uppåt fast vägen var tvåfilig i båda riktningarna och av mycket god kvalitet.

We drove along the river almost all the way

Forsen följde oss hela vägen med olika strid ström. Ett foto kan aldrig visa det ögat ser – vilka vyer. En del toppar hade snö, andra försvann in i molnen.

“Fika” in the middle of nowhere

Barnen blev helt uppslukade av en Asterix-film för att sedan efter en stund fortsätta med “Yrrol”. Vi stannade och fikade mitt i urskogen och slapp se mer än den Björnen vi själva hade med oss.

In the middle of Rocky Mountain it was warm and a lot of fruit trees

När vi närmade oss Kelowna och dess dalgång började äpple- och fruktodlingarna. Dessa täckte sedan hela bergssidorna och speglade sig i sjöarna nedanför.

The lakes were warm and you could take bath if you wanted’

På stränderna som täckte sjökanterna fanns det en hel del badande i solskenet. Vi stannade i Kelowna för barnen jublade när en Pizza Hut uppenbarade sig.

Motel 8 In Sicamous – so clean and good

Vägen fortsatte stor och bred och strax efter 19.00 checkade vi in i sviten på ett Motel 8 i Sicamous några mil väster om Revelstoke. Vad rent och fräscht!!! Och inte så dyrt heller, bara 800 kr.

“Dad – this is the way you should take care of the boats in winter time”

Medan Björn och Elin stannade på hotellet och tittade på barnprogram på TV gick vi andra och tittade på alla husbåtar, den lilla hamnen och badstranden.

House on sea – and there were a lot of them

Det var varmt både i vattnet och på land. Resten av kvällen präglades av fika och spel.

Kate, Berth and Christian went for a walk in te small town

När vi väl låg under täcket kom vinden och med den ösregn, hmm det måste vara midsommarafton hemma.