12/6 Vacker Kust Och Stora Träd

Breakfast??? no no coffee the fruit and muffin

Vaknade tidigt., innan klockan. Kroppen kändes dödstrött men hjärnan var vaken och funderade för fullt. Gick upp strax innan 6 och åt frukost. Frukost ja, det kan man verkligen fråga sig?! Ett wienerbröd och kaffe i testyrka samt juice. Vilken tur att det fanns ett fruktfat!

Beautiful coastline with small beaches

Vi vände om och åkte mot kusten och Stinson beach. Vägarna var som i Frankrike. De slingrade sig upp och nerför bergssluttningarna. Här vimlade det av svettiga cyklister som plågade sig uppför, det måste finnas trevligare sysselsättningar.

We drove high up from sea

Vi fortsatte längs kusten och eftersom vägen fortsatte i sin slingriga bana be-slutade vi oss för att det inte kan vara en oerhört sevärd sevärdighet att komma till Point Reyes.
Vägen slickade sig utefter bergssidorna och nedanför kunde man skåda havet 100 meter ner. Här fanns inga staket, men det var vackert. I de små vikarna låg det stränder.

Have to – feel the water… hmm cold

När vi kom ner till vattennivå stannade vi och plaskade i vattnet. Elin och Björn som jagades av vågorna i vattenbrynet var blå om fötter och ben när de kom upp. Nej, vi ville inte bada! Ganska molnigt och runt 17 grader samt en del vind bidrog inte till någon större badlust.

Eating in the car…

Vi hittade en liten matbutik och kunde köpa riktig fika som vi fikade i bilen. Den på kartan raka vägen slingrade sig vidare och tillslut kom vi till Leggett. Inne i skogen hittade vi trädet som man kunde köra igenom (3$).

These trees were very funny!”You can even drive thou

Det gick till och med att köra igenom med vår Van (fast batteriet i kameran tog slut just när jag skulle ta kortet). Solen tittade fram och värmde gott.
Några mil senare körde vi in på “Avenue of the Giants”. Här fanns det stora träd, hela Redwoodskogen full. Elin tyckte det var kul att man kunde gå in i träden, eller igenom träden. På vissa ställen hade de byggt små hus i träden. Klockan hade nu hunnit fram till 18 och det var dags att finna någonstans att bo.

Eureka – Motel 6, lovely to sleep

Vi stannade i Eureka på ett Motel 6. Trötta redan klockan 19, då var det dags att få i sig en smaskig amerikansk middag och det räckte att dela på en pizza.

Handlade lite mat till nästa dag, körde sightseeingtur genom Eureka och somnade strax efter totalt utslagna.