Gråskärsgatan v1

Köket

Vi började med spisen. En spis med fläkt i. Det ska man planera INNAN man börjar med köket så allt får plats. Men vi gr på ett annat sätt och fick därför beställa lite andra prylar. Diskhon kom på plats, men som vanligt behövs det lite mer vattenrör. Bänkskivan blev i alla fall sammanfogad.

Och ugn och micro blev installerade.

Mycket pyssel med vatten – som vanligt, men tillslut så var till och med nåt elektriskt på vattenkranen.

Diskmaskinen kom på plats och även fläkten till spisen blev installerad. Och det fula hålet för ventilationen blev riktigt fint när Berth fixat till ett lock.

Jag ska bara byta dörrhandtaget sa Berth. Men det fanns inga hål för skruvarna i dörren så en dryg timma senare fanns det ett handtag och lås på dörren.

Kate fick spacklat trappan en första gång, och en andra gång. Sen blev det målat alla sidor och lite mer spacklande.

Kate fortsatte med trappan, varannat trappsteg blev målat och så fick det bli dagen efter också. Sen är det bara ett lager färg kvar på själva trappstegen.

 


Gästtoan

Berth passade på att byta ut handfatet mot nytt handfat med kommod. Även här strulade vattnet en del. Gamla rör och kopplingar vill inte alltid hålla tätt. Sen städades det! Golvet grovtvättades och polerades, toalettstolen fick en djuprengöring.

Nya krokar för handdukarna och en ny toarullehållare, så är gästtoan klar för denna gång.

 


Tvättstugan

Kate storstädade tvättstugan, skurade golvet med kraftvask och väggar och tak blev också tvättade. Berth kopplade in tvättmaskinen under bänken och byggde en hylla för torktumlaren som sedan blev inkopplad. Kate målade golvet i hålet under så det såg lite fräschare ut.

Duschkabinen kom på plats med mycket krångel på vägen. Det var verkligen precis att den fick plats. Nya avloppsrör blev snyggt inkopplade och vattnet kopplades in på befintligt vatten, till och med skåpen fick bättre underlag och en ny sockel. Riktigt nöjda var vi med resultatet. Detta blir som ett extra badrum.

 


Vardagsrum

Nya lampor i taket gav bra ljus och Elin var nöjd som målade möbler där.

 

Och så började vi med hallen uppe. Mycket ojämna väggar och tak, det kommer bli en del spackling